Tavan taustalla on huoli siitä, että mahdollinen työnantaja syrjii työtä hakevaa naista tämän siviilisäädyn takia.

Kolmannes naisista ottaa vihki- tai kihlasormuksensa pois sormestaan ennen työhaastattelua, kertoo Harper’s Bazaar tutkimuksen paljastaneen. Vaikka työnantajat eivät saa kysyä hakijoiden siviilisäädystä tai suunnitelmista perheen perustamisen suhteen, monet naiset murehtivat, että paljastamalla liian paljon henkilökohtaista tietoa he saattavat vaarantaa mahdollisuuteensa saada hakemansa työpaikka.

Credit Angelin julkaisemien löydöksien mukaan 29 prosenttia naisimisissa olevista naisista on huolissaan siitä, että menettää työpaikkoja siviilisäätynsä takia. Iso osa naishakijoista pelkää, että vihkisormus voi johtaa syrjintään, koska työnantajat näkevät heidät todennäköisemmin sellaisina henkilöinä, jotka tarvitsevat lähitulevaisuudessa äitiyslomaa.

Harper’s Bazaarin mukaan löydökset eivät ole yllättävät ja vuonna 2016 rekrytoija Bruce Hurwitz synnytti väittelyä sen jälkeen, kun kirjoitti LinkedIn-sivustolle artikkelin, jossa hän neuvoi naisia luopumaan sormuksesta. Kirjoituksessaan Hurwitz totesi, miten eräs nainen menetti monta hakemaansa työpaikkaa kihlasormuksensa takia, mutta onnistui saamaan töitä, kun otti sormuksen pois.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että 59 prosenttia työnantajista uskoo, että naisilta pitäisi vaatia, että he kertovat, jos ovat raskaana työhaastatteluprosessin aikana. Tämän lisäksi löydöksistä selvisi, että 46 prosenttia työnantajista on sitä mieltä, että naiselta voi kysyä rekrytointiprosessin aikana, onko hänellä pieniä lapsia.

Voit tutustua löydöksiin lisää täällä.

Lähde: Harper’s Bazaar