Osa tavoista toipua erosta on toisia tapoja luonnollisempia.

Varmasti lähes jokainen on nähnyt naisen, joka koettaa toipua parisuhteensa tai avioliittonsa päättymisestä eikä hänen käytöksensä erosta toipuessaan ole täysin normaalia. Lähes jokainen nainen on myös joskus itse siinä tilanteessa, että itse – ja myös läheiset – saattaa pohtia, onko käytös ihan normaalia vai ei.

Glamour listasi viisi normaalia sekä epänormaalia eron jälkeistä tapaa ja tekoa, jotta tiedät, kumpaan kastiin omat toimesi lukeutuvat.

Normaalia: Nuuskit exäsi sosiaalisen median profiileja

On täysin luonnollista katsoa, mitä exä on julkaissut Facebookissa tai Instagramissa eronne jälkeen. Joskus niistä voi olla apua toipumisessa – esimerkiksi hänen jatkuva selfie-kuvien julkaisu voi saada sinut huomaamaan, että hän onkin aika narsisti ja olikin vain hyvä, että suhde päättyi.

Epänormaalia: Stalkkaat exääsi sosiaalisessa mediassa

Jos teet satunnaisen profiilin vilkaisun jotain enemmän, kannattaa rajoittaa omaa touhua. Vältä julkaisujen kommentointa ja kuvista tykkäämistä. Jos tiedät missä hän on ollut ja kenen kanssa, tiedät liikaa.

Normaalia: Säilytät kuvan hänestä

Sinun ei ole mikään pakko poistaa kaikkia kuvia exästäsi heti eron jälkeen. On ihan sallittua säilöä puhelimessa kuva teistä yhdessä, mutta siirrä sängyn vieressäsi yöpöydällä ollut kehystetty versio pois näkyvistä.

Epänormaalia: Teet kuvakirjan hänestä

Muutama kuva on vielä ihan ok, mutta jos se ei, jos käytät tunteja aikaa kuvien katsomiseen tai niiden järjestelyyn albumissa. Jos huomaat viettäväsi lauantai-iltaa exäsi kuvia selaillen, kun voisit olla ulkona ystäviesi kanssa, on syytä hävittää kuvat.

Normaalia: Puhut exästäsi

Eron jälkeen on syytä purkaa tuntemuksia, itkeä ja puhua exästä. Ystävät yleensä ymmärtävät tarpeen käsitellä parisuhteen päätöstä ja ovat tukenasi ja olkapäänä, kun toipumisen kriittisin vaihe – ensimmäiset viikot eron jälkeen – on meneillään.

Epänormaalia: Et puhu mistään muusta kuin hänestä

Muutaman purkautumissession jälkeen exän osuus ajatuksissasi pitäisi vähentyä ja enää hän ei tule niin usein puheeksi. Jos kuitenkin huomaat – tai ystäväsi huomauttavat -, että puhut vain exästäsi ja jokainen lause liittyy häneen jollain tavalla, tee silloin itsellesi ja läheisillesi lupaus olla puhumatta hänestä enää ja pian sinua ei enää edes huvita puhua hänestä.

Normaalia: Vertaat uutta exääsi

On täysin luonnollista verrata uutta vanhaan. Sinä kuitenkin tiedät, mistä pidit exässäsi, joten on ihan hyväkin etsiä samanlaisia, positiivisia ominaisuuksia uudesta ja varmistaa, ettei exäsi huonoja ominaisuuksia löydy.

Epänormaalia: Kerrot uudelle miehelle millainen hän on exääsi verrattuna

Jos haluat, ettei uudesta tule toista uutta exää, älä kerro miten hän vertautuu entiseen kumppaniisi. Säästä ne jutut ystäviesi korville tai pidä vertailusi visusti omana tietonasi.

Normaalia: Kaipaat häntä kuukausienkin jälkeen

Tai jopa vuosienkin jälkeen. Ei ole asetettu mitään rajoja, mihin mennessä exästä pitäisi olla toipunut ja on luonnollista, että etenkin pitkän suhteen jälkeen itselle ennen niin rakasta ihmistä saattaa hetkittäin kaivata. Jos näet jotain, mikä muistuttaa hänestä ja saa sinut ikävöimään, se on ihan ok.

Epänormaalia: Et ole jatkanut elämässä eteenpäin kuukausienkaan jälkeen

Vaikka edelleen kaipaisit häntä, alat kuitenkin jossain vaiheessa jatkaa elämässä eteenpäin. Ei ole hyvästä itsellesi, että elättelet toiveita, että palaisitte yhteen tai uskottelet itsellesi, ettet koskaan löydä hänen kaltaistaan. Lähde sen sijaan liikenteeseen ja voit todistaa ajatustesi olleen väärässä.

Lähde: Glamour

Kommentit

Kommenttia