Allergiaoireiden vaivatessa näistä meikkivinkeistä voi olla apua.

Luonto alkaa puhjeta jälleen kesäiseen loistoonsa, mikä tarkoittaa samalla sitä, että siitepölyallergiasta kärsivillä alkaa ilmetä allergiaoireita. Meikkiä käyttäville tämä tuo omat haasteensa, minkä tähden alle listatuista meikkivinkeistä voi olla iloa allergiakautta silmällä pitäen.

Käytä vedenkestäviä tuotteita

Vedenkestävä ripsiväri on ehdoton, mutta kannattaa käyttää myös vedenkestävää eyelineria. Jos siitepölyallergia saa silmät kutisemaan ja vuotamaan, on silloin tarpeen tuotteet, jotka eivät suttaannu ja leviä, vaikka kuinka paljon hieroisit silmiäsi.

Kokeile laivastonsinistä rajausta

Jos siitepölyn takia silmäsi eivät näytä niin kirkkaalta, löytyy apu värimaailmasta. Mustan rajauksen sijaan laita laivastonsinistä eyelineria silmän vesirajaan, joka saa silmäsi näyttämään kirkkaammalta. Muista kuitenkin käyttää vedenkestävää eyelineria.

Värikorjaa

Torju punoitusta vihreällä primerilla tai peitevoiteella ennen kuin laitat meikkivoide. Muista, että vähän riittää.

Muista kosteuttaa ihoa

Tummat silmänaluset ovat yleinen allergian sivuoire. Kosteuta kuivaa, kutiavaa ihoa ja peitä silmäpussit two-in-one peitevoide/silmähoidolla.

Varjosta ja korosta

Jos ärsyttävä silmien turvotus vaivaa, voit koettaa varjostamisen ja korostamisen avulla häivyttää sitä. Sen sijaan, että keskittyisit poskipäihin, keskity niihin alueisiin, jotka kaipaavat meikin apua eniten: silmät ja nenä. Käytä ruskeaa mattaluomiväriä apuna vähentääksesi turvonnutta ilmettä. Jos nenäsi punoittaa, piilota se laittamalla aurinkopuuteria kummallekin puolelle ja nenänvarteen highlighteria.

Ole meikittä

Yksi vaihtoehto on aina jättää meikkaamatta kokonaan. Joskus on vain parempi antaa allergiaoireiden tulla ja näkyä ja hoitaa tilannetta lääkkeillä. Muista kuitenkin käyttää paljon kosteusvoidetta ja aurinkosuojaa sekä juoda paljon vettä, sillä se auttaa turvotukseen ja kuivuuteen. Todella suurista aurinkolaseistakaan ei ole haittaa.

Lähde: Pure Wow