Hei hei, ärsytys silmissä!

Jos suosit piilolinssejä silmälasien sijaan, olet varmasti joskus kokenut meikistä aiheutunutta silmien kutinaa tai punoitusta. Onneksi muutamilla pienillä muutoksilla meikkaustottumuksissasi voit pitää huolta, ettet joudu kestämään silmien ärsytystä enää.

Tee silmämeikki näin, jos käytät piilolinssejä:

1. Laita aina piilolinssit paikoilleen ensin

Tämä voi vaikuttaa selvältä, mutta siitä on myös hyvä muistuttaa.

”Kun teet meikin ensin ja laitat sitten piilolinssit paikoilleen, voi kyynelkalvolla olla jo meikkiä”, huomauttaa silmälääkäri Rebecca Taylor.

Tämä voi hänen mukaansa johtaa ärsytykseen sekä kasvattaa silmätulehduksen riskiä, koska laitat piilolinssit likaiselle pinnalle.

2. Valitse oikeat tuotteet

Jos käytät piilolinssejä, on puuterimainen luomiväri parempi vaihtoehto, koska se on puristettu tiiviiksi ja näin se ei niin helposti pääse silmiisi. Jos haluat käyttää irtoluomiväriä, ole varovaisempi. Taylor kehottaa kastelemaan käyttämäsi aplikaattori ennen kuin levität irtonaisempaa luomiväri, koska se auttaa luomiväriä tarttumaan ihoon.

Kun on kyse silmänrajauksesta, Taylor suosittelee nestemäistä vaihtoehtoa kynien sijaan, koska niiden puinen pinta voi raapia tai naarmutaa luomia. Ripsivärin suhteen Taylor kehottaa välttämään kuituripsivärejä, koska niiden kuidut voivat hilseillä ja päätyä silmiin.

3. Ole varovainen siinä, miten teet silmänrajauksesi

Kun teet rajauksen ripsilinjan sisäpuolelle, saatat raapaista silmääsi tai piilolinssejäsi ja saada enemmän meikkituotetta kyynelkalvolle. Meikin päätymisestä kyynelkalvolle silmänrajauksesta tehtiin tutkimuskin, jonka mukaan rajaus kannattaa tehdä ulkoreunalle, koska siitä meikkiä päätyy vähemmän kyynelkalvolle.

4. Ota piilolinssit pois ennen kuin peset meikkisi

”Kun peset silmämeikkisi, käytät todennäköisesti jotain liuotinta sen poistoon. Mutta tuskin haluat piilolinssisi olevan varasto kemikaaleille (kuten öljy ja alkoholi) silmäsi pinnalla”, Taylor sanoo.

Kun olet ottanut piilolinssit pois, voit keskittyä meikin pesemiseen ilman, että naarmutat piilolinssejä tai saat niihin öljykerroksen. Taylorin mukaan tällä tavoin et myös joudu käyttämään kertakäyttöisiä piilolinssejä ainakaan meikkisi takia.

Lähde: Women’s Health