Tutkimus on yhdistänyt aamupahoinvoinnin pienempään riskiin saada keskenmeno.

Raskaaksi tuleminen on yleensä iloinen ja onnellinen asia, mutta sen mukana tulee myös vähemmän iloinen, ja kaikkea muuta kuin onnellinen, vaikutus: aamupahoinvointi.

JAMA Internal Medicine -journalissa julkaistu tutkimus tuo kuitenkin aamupahoinvoinnista kärsiville hieman lohtua. Tutkimuksessa  on löytänyt yhteys aamupahoinvoinnin ja alhaisemman keskenmenoriskin väliltä.

National Institute of Child Health and Human Developmentin tutkijat seurasivat joukkoa naisia, jotka osallistuivat erilliseen tutkimukseen, johon liittyi aspiriini ja keskenmeno.

Tutkijat perehtyivät naisiin, jotka olivat aiemmin saaneet 1-2 keskenmenoa ja heidän raskaustestinsä tulos oli positiivinen. Nämä naiset kirjasivat päivittäin oireensa raskauden ensimmäisten kahdeksan viikon ajan ja tämän jälkeen kerran kuukaudessa ensimmäisen kolmanneksen loppuun saakka.

Kahdeksanteen raskausviikkoon mennessä 57,3 prosenttia naisista oli kertonut pahoinvoinnista, kun taas 26,6 prosenttia naisista kertoi pahoinvoinnista ja oksentamisesta. Näiden kahden ryhmän naisilla oli 50-75 prosenttia alhaisempi todennäköisyys saada keskenmeno.

Tutkimuksessa oli mukana 797 naista, jotka olivat saaneet positiivisen tuloksen raskaustestissä. Näistä naisista 188:lla raskaus päättyi keskenmenoon.

Tutkimuksella on kuitenkin rajoitteensa, koska se keskittyi lähes täysin valkoihoisiin naisiin, jotka olivat naimisissa, ja keskivertoa korkeampiin prosenttilukemiin kuuluneet olivat myös alle 29-vuotiaita ja töissä. Tästä huolimatta tutkimus mielletään tarkimmaksi, mitä aiheesta on koskaan tehty.

Alhaisemman keskenmenoriskin ja aamupahoinvoinnin kytkökselle ei ole tarkkaa syytä tiedossa, mutta tutkimuksen taustalla on monia ajatuksia. Tutkijoiden mukaan aamupahoinvointi voi olla kytköksissä hormonaalisiin muutoksiin vartalossa, mitkä ovat hyvästä sikiölle.

Tutkijat myös esittivät idean, että aamupahoinvointi saa syömään paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruokia, millä voi olla posiitivisia vaikutuksia kehitykseen.

Jos et ole kokenut aamupahoinvointia raskauden aikana, tutkijat kehottavat olemaan huolehtimatta.

”Jokainen raskaus on erilainen ja vaikka naisilla ei olisi oireita, ei se tarkoita sitä, että raskaus päättyisi keskenmenoon”, tutkimusta johtanut Stefanie Hinkle rauhoitteli.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia