Keskiverto henkilö murehtii kumppaninsa terveydestä kahdesti viikossa.

Läheisten terveys huolettaa suurinta osaa ihmisistä ja kaksi kolmesta onkin huolissaan kumppaninsa terveydestä ympäri vuoden. Tämä ilmenee Bupa Health Clinicsin teettämästä kyselytutkimuksesta, johon osallistui 2 000 aikuista.

Business Insider Nordicin mukaan keskiverto ihminen huolehtii kumppaninsa terveydestä yli kaksi kertaa viikossa ja kaksi kolmesta laittaa jopa rakkaansa hyvinvoinnin ja terveyden omansa edelle vuoden ympäri. Huolta aiheuttavat muun muassa kumppanin stressaantuminen, vähäiset yöunet ja ylipaino.

Noin 30 prosenttia kyselytutkimukseen osallistuneista kertoi puhuvansa kumppanilleen joka viikko heidän terveydestä ja lähes kaksi kolmesta myönsi salaa tekevänsä muutoksia yrittäessään parantaa kumppaninsa terveyttä. Tällaisia tapoja olivat muun muassa ruokien vaihtaminen vähärasvaisiin versioihin tai herkkujen piilottaminen.

”Tutkimus osoittaa, että ihmiset keskittyvät enemmän läheistensä terveyteen oman terveytensä hinnalla”, Bupa Health Clinicsin kliininen johtaja Petra Simic kommentoi.

”On mahtavaa nähdä, miten paljon ihmiset välittävät, mutta on tärkeää ymmärtää, että itsestä huolehtiminen antaa mahdollisuuden huolehtia muista ja se on yhtä tärkeää. Huolimatta siitä, mikä aika vuodesta on, pariskunnat voivat tehdä yhdessä töitä tavoitteita asettaen ja auttaa toisiaan saavuttamaan ne”, hän lisäsi.

Alta voit lukea, mitkä 10 asiaa ovat yleisimpiä huolenaiheita kumppanin terveyteen liittyen.

1. Stressaantuminen helposti (30%)

2. Ei nuku riittävästi (29%)

3. Ärsyttävät vaivat, kuten selkäkipu tai sinnikäs yskä (26%)

4. Ei harrasta liikuntaa (24%)

5. Tekee liian kovasti töitä (22%)

6. Ylipaino (22%)

7. Syö liikaa roskaruokaa (17%)

8. Juo säännöllisesti alkoholia (15%)

9. Harvoin kävelee minnekään (14%)

10. Korkea verenpaine (14%)

Huolehditko sinä enemmän läheisesi terveydestä kuin omastasi? Kerro kommenteissa!

Lähde: Business Insider Nordic