Viestin laittamisen sijaan parempi tapa tarjota olkapäätä ystävälle on tehdä niin kirjaimellisesti.

Monella on tapana kysyä viestillä tai soittaen ystävän vointia, jos tietää hänellä olevan vaikeaa. Tutkimusten perusteella kuitenkin parempi tapa olisi tukea ystävää kasvotusten.

Yhtä tutkimusta varten 64 nuorelle aikuiselle naiselle annettiin stressaava tehtävä ja heitä pyydettiin hakemaan läheisiltä tukea joko viestillä, puhumalla jonkun kanssa kasvotusten tai pärjäämällä omillaan.

Glamourin mukaan vaikka erilaiset tavat saada tukea saivat osallistujilta samankaltaiset arviot, heidän mielialansa parantui eniten tavatuaan jonkun kanssa kasvotusten.

”Viestittely voi johtaa positiivisiin lopputuloksiin ihmissuhteissa, mutta se voi olla vähemmän tehokas tapa vähentämään akutiin stressitekijän emotionaalista vaikutusta”, tutkimusta tehnyt professori Susan Holtzman Brittiläisen Kolumbian yliopistosta kommentoi.

Toinen tutkimus selvitti, kuinka kasvotusten tapaamiset helpottivat eniten korkeakoulukavereiden välistä lähentymistä. Tätä seurasi ääni- ja videokeskustelut ja viimeisenä pikaviestit.

Seuraavan kerran kun kaipaat mahdollisuutta päästellä höyryjä stressaavan tilanteen keskellä tai tiedät läheisellä olevan vaikeaa, kannattaa kokeilla tavata läheisiä kasvotusten. Se todennäköisesti parantaa sinun ja läheisesi välistä sidettä ja kumpikin tuntee olonsa paremmaksi sen jälkeen.

Lähde: Glamour