Kumppanin kanssa riiteleminen voi tuntua siltä, että suhteessa ei ole kaikki hyvin. Onneksi se on yleensä tunne, joka menee ohi, kun riita on selvitetty.

Riidat eivät ole aina huono asia. Joskus voi olla ihan hyväkin asia, että parilla tulee erimielisyyksiä. Riidat kuuluvat parisuhteeseen ja tuskin yksikään suhde selviää ilman niitä. Riidan aiheella ei ole kovinkaan paljon merkitystä, vaan sillä, miten riita hoidetaan. Kun sovinto on tehty, voi suhde voida jopa paljon paremmin ennen kuin alettiin riidellä. Tässä alla on seitsemän riidan aihetta, jotka kannattaa jopa riitauttaa puolison kanssa, jos haluaa että suhde toimisi paremmin.

Nämä aiheet kannattaa ottaa esille, vaikka se saisi riidan aikaseksi

1. Ette harrasta seksiä niin usein kuin ennen

Jos sinusta tuntuu, että harrastatte nykyään liian harvoin seksiä, saatat tuntea olosi myös turhautuneeksi tai hylätyksi. Siitä on hyvä keskustella ja se voi aiheuttaa myös riitaa. Mutta sen jälkeen harrastatte ehkä enemmän seksiä, jos saatte asiat sovittua.

2. Kotitöitä ei tule jaettua tasaisesti

Oletko teillä se, joka tekee eniten kotitöitä. Jos se häiritsee sinua, siitäkin on hyvä puhua. Puolisosi saattaa tarvita myös muistutuksen siitä, että teillä ei ole niin siistiä, kuin sinun mielestäsi pitäisi olla. Tämä on yleinen riidan aihe, mutta sovinnon jälkeen puolisosi saattaa tehdä kotitöitä enemmän kuin ennen riitaa.

3. Tuhlaatte liikaa rahaa

Erimielisyydet siitä, miten paljon rahaa voi kuluttaa, ovat myös hyvin yleinen riidanaihe. Kun siihen liittyvä riita on käyty läpi, kumpikin tietää mitä toinen ajattelee rahankäytöstä.

4. Muut puuttuvat suhteeseenne liikaa

Jos kumppanisi vanhemmat tai sinun vanhempasi puuttuvat liikaa teidän suhteeseenne, se kannattaa ottaa puheeksi. Ehkä kumppanisi ei tiedä, kuinka paljon sinua häiritsee se, että hänen vanhempansa ovat liikaa päättämässä ja vaikuttamassa teidän asioihinne. Tuonkin asian selvittäminen voidaan joutua tekemään riitelyn kautta.

5. Ette osoita toisillenne tarpeeksi arvostusta

Välillä on tärkeää osoittaa puolisolle, kuinka paljon häntä arvostaa. Jos se jää tärkeässä kohdassa tekemättä, voi se jopa aiheuttaa riitaa. Puolisoa ei pidä pitää itsestään selvyytenä.

6. Ette näe tulevaisuutta samalla tavalla

Jos ette ole sovinnossa sellaisista asioista, mitä haluatte tulevaisuudesta, siinä voi olla monenlaisia riidanaiheita, kun alatte keskustelemaan niistä. Ne voivat liittyä esimerkiksi naimisiinmenoon ja lasten hankintaan.

7. Ette vietä tarpeeksi laatuaikaa yhdessä

Työkiireet, harrastukset, lastenhoito ja monet muut asiat voivat viedä niin paljon aikaa, että yhteistä aikaa ei juuri jää. Jos sinusta tuntuu, että puolisosi ei priorisoi sinua edes silloin, jos hänellä saattaisi olla ylimääräistä aikaa, se kannattaa ottaa puheeksi. Hänellä voi jäädä silloin jokin mukava asia väliin, joten se voi johtaa riitaan. Ehkä se silti avaa hänen silmänsä ja hän haluaa antaa aikaansa myös sinulle.

Lähde: Bustle