Jos haluat vähentää stressiä esimerkiksi jo tänään, kannattaa lukea mitkä viisi itsehoitokeinoa siinä voivat auttaa, ja voit tehdä ne jo tänä iltana.

Lifestyle -valmentaja, Jaqueline Hurst, on paljastanut Healthista-sivustolle parhaat vinkkinsä, joilla stressin lievitys onnistuu. Tänä päivänä päivät kuluvat aika stressaavalla tavalla. On kova kiire ja tietoa tulvii joka puolelta, ja aika moni tuntee olonsa ylikuormittuneeksi siitä kaikesta.

Ilta on monille se hetki, jolloin on vihdon aikaa omille ajatuksille ja rentoutumiselle. Monilla on tässä vaiheessa tapana rentoutua esimerkiksi viinilasin tai hyvän ruuan ääressä. Nämä ideat eivät kuitenkaan tarkoita kumpaakaan niistä, vaan ne ovat paljon terveellisempiä tapoja.

1. Tiedosta se, että oletko stressaantunut

Sitä ei välttämättä edes alussa huomaa, että on jo kokenut stressioireita. Siksi illalla kannattaa keskittyä rauhalliseen hengittämiseen ja rentoutumiseen. Samalla voit miettiä, että olenko stressaantunut ja auttaako siihen tämä rentoutushetki. Meditointikin on hyvä keino rentoutua, ja sen aikana saat paremmin selville, että oletko stressaantunut.

2. Kirjoita ylös ajatuksiasi

Jotta voisit vähentää stressiä, on sinun ajateltava asioita vähemmän stressaavalla tavalla. Kirjoita näitä stressaamiseen liittyviä asioita ylös, ja se voi auttaa sinua selvittämään, että johtuuko jonkin asian stressaaminen vain ajatustavoistasi.

3. Älä ota kaikkea henkilökohtaisesti

Monet suhtautuvat asioihin usein liian henkilökohtaisesti. Heidän pitäisi ymmärtää, että suurimassa osassa niistä ei ole edes mitään tekemistä heidän kanssaan. Kohtien 1 ja 2 avulla on helppoa selvittää, että kannattaako stressin aiheena oleva asia ottaa henkilökohtaisesti.

4. Arvosta itseäsi enemmän

On olemassa sellaisia asioita, joita sinä voit tehdä. Ja on asioita, joita muut voivat tehdä. Jos kaikki voisivat tehdä tismalleen samoja asioita, millainen tämä maailma olisikaan? Sinä olet ainutlaatuinen, joten arvosta itseäsi enemmän.

5. Rakasta itseäsi

Se, että rakastat itseäsi, on avainasemassa siinä, että teet elämässäsi oikeita asioita. Kun aloitat päivän oikealla tavalla ja myös lopetat sen oikein, tekee se sinulle hyvää. Hemmottele itseäsi iltaisin esimerkiksi katsomalla hyvä elokuva tai käytä rentoutumisaikasi johonkin muuhun asiaan, josta pidät. Silloin teet jotain hyvää itseksi hyväksi.

Lähde: Healthista