Vauvakutsut eivät ole enää vain tulevin äitien juttu, sillä niitä on alettu järjestää nyt myös tuleville isoäideille.

Tulevat isoäidit ovat trendin myötä saaneet yhtä tarkkaan harkittuja kutsuja koristeineen, kakkuineen ja jopa peleineen.

Monet vanhemmat ovat tulevien lastenlastensa hoitajia ja toimivat lastenvahteina, joten kutsuja on pidetty hyvänä keinona kerätä lastenhoitotarvikkeita myös isovanhemmille. Kaikki eivät kuitenkaan näe asiaa samalla tavalla, sillä etikettiasiantuntijat ja odottavat äidit eivät ole innostuneet isoäitien omista kutsuista.

”Sanokaa vain minua itsekkääksi raskaana olevaksi rouvaksi, mutta minun lapsen hankkimisessa on kyse minusta ja minun vauvastani, eikä minun äidistäni”, kirjoitti BabyZone-bloggeri Lyz Lenz.

Vauvakutsut ovat myös yksi viimeisiä hetkiä tulevalle äidille, kun hän saa olla kaiken huomion keskipisteenä ja pian hänellä on kädet täynnä töitä pienen lapsen kanssa. Monet naiset eivät haluakaan omien äitiensä varastavan huomiota itseensä.

Joidenkin mielestä isoäitien kutsut ovat vain liioiteltu ylellisyys, jolla haetaan lahjoja muilta.

”Oikea sosialisointi korvaantuu henkilökohtaisella varainhankinnalla. Vauvakutsut on tarkoitettu ystäville, jotka oikeasti saavat lapsia”, sanoi Miss Manners.

Aiheetta pinnalle nostanut Huffington Post kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat isoäitien vauvakutsuista.

”Ne eivät ole tarpeen. Lastenlapsista huolehtiminen on juhlaa”, yksi lukija kirjoitti toisen lisätessä, että tuleville isovanhemmille pitäisi riittää onnittelukortti.

Erään mielestä kutsut voivat silti olla hyväksyttävät, jos isovanhempien taloustilanne ei ole paras mahdollinen, mutta juhlien pitäisi olla pienet.

”Muuten mielestäni on äidin vuoro, eikä isoäidin aika varastaa huomio”, kolmas lukija sanoi.

Lähde: Huffington Post