Kukkalahjoituksia voi tehdä useilla paikkakunnilla eri puolilla maata.

Suomessa on tuhansia ikäihmisiä, jotka kokevat yksinäisyyttä – tutkimusten mukaan jopa joka kolmas vanhus kokee yksinäisyyttä. Maanantaina 16. marraskuuta käynnistyneen Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanjan myötä jokaisella on mahdollisuus ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia joulukukalla.

”Tänä poikkeuksellisena vuonna yksinäisten vanhusten muistaminen on erityisen tärkeää. Korona-aika on pienentänyt ikäihmisten sosiaalisia verkostoja ja vahvistanut tunnetta yksinäisyydestä. Joulusta on vaarassa tulla aiempaa useammille yksinäinen juhla, vain tavallinen päivä muiden joukossa. Pienikin ele voi antaa tunteen välittämisestä ja arvostuksesta”, kampanjaa organisoivan Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu kertoo.

Kampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia joulukukalla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Kampanjaan osallistuvien kaupunkien/kuntien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä vanhuksia.

Kampanjaan voi osallistua valitsemalla mieleisensä lahjoituskukan yhteistyöhön osallistuvasta liikkeestä tai verkkokaupan kautta. Kukan mukaan tulevaan korttiin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä, ja lahjan antaja voi kirjoittaa oman tervehdyksensä vastaanottajalle – kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina.

”Olemme saaneet aiempina vuosina kiittävää ja koskettavaa palautetta kukkien vastaanottajilta. Lukuisat ikäihmiset ovat kertoneet kokeneensa liikutusta ja saaneensa suurta iloa siitä, että joku ajattelee juuri häntä”, Houttu sanoo.

”Viime vuonna välitimme yli 8 000 joulukukkalähetystä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Toivomme että myös tänä poikkeuksellisena vuonna kampanja saa lahjoittajat liikkeelle suurin joukoin, tuomaan kaivattua jouluiloa tuhansille yksinäisille vanhuksille”, hän jatkaa.

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Etsi lähin kampanjakukkaliike ja mene käymään liikkeessä (tai tarkista verkkokaupan mahdollisuus) 16.11.–17.12.2020 välisenä aikana.
  2. Valitse joulupuusta kortti ja kirjoita oma joulutervehdyksesi vastaanottajalle.
  3. Valitse mieleisesi joulukukka, jonka haluat lahjoittaa, mutta pyri välttämään hyasintteja ja leikkokukkia mahdollisten allergioiden vuoksi.
  4. Maksa valitsemasi joulukukka ja jätä nimilappu/kortti liikkeen myyjälle.
  5. Kotona Asuen Seniorihoiva ja kukkaliikkeet toimittavat joulukukat yhteistyötahoille, jotka toimittavat kukat vastaanottajilleen viimeistään jouluviikolla.