Äiti tekee lautaselle erilaisia hahmoja, jotta lapset suostuvat syömään syötäviä, jotka eivät muuten maistuisi.

Lapset eivät aina innostu syömään terveellisiä syötäviä, kuten hedelmiä ja vihanneksia. Kuuden lapsen äidille, Sarah Gonzalezille tämä on tullut tutuksi, mutta hän ratkaisi pulman luovalla tavalla: muuttamalla lasten lounasannokset ruokataiteeksi.

Telegraphin mukaan Gonzalez alkoi tehdä luovia annoksiaan sen jälkeen, kun hänen 4-vuotias tyttärensä rupesi nirsoksi ruokiensa suhteen. Nykyisin hänen lapset pyytävät äitiään luomaan lautaselle lempihahmojaan kirjoista, TV-ohjelmista sekä elokuvista.

”Tyttäreni ei suostunut syömään selleriä. Kun laitoin sen tarjolle ennen hauskoja lounaitani, hän ei suostunut syömään sitä. Sitten tein lounaan, jossa oli söpö pikkupanda ja ohueksi leikattua selleriä oli mukana bambuna. Tyttäreni söi kaikki sellerit lautaselta ja pyysi lisää, ilman kysymyksiä tai valituksia”, äiti kertoi.

Gonzalez on alkanut julkaista kuvia lapsilleen tekemistä ruokataideannoksista Instagramissa ja hänen tilistään on Telegraphin mukaan tullut melko suosittu. Hän on myös suunnittelut blogin perustamista, missä voisi neuvoa muita vanhempia tekemään vastaavia annoksia.

”Tämä uusi tapa laittaa ruoka tarjolle lapsilleni on tuonut heille niin paljon iloa ja innostusta ja samalla he syövät terveellisemmin. Pitäisin suuresti siitä, jos muut ihmiset löytäisivät saman tavan ja jakaisivat sen omien lastensa kanssa”, Gonzlez sanoi.

Alla on esimerkkejä äidin kerrassaan herkullisen ihanan näköisistä annoksista:

Lasten lautaselle on päätynyt niin Pluto-koira…

… kuin Nalle Puhista tuttu Pöllö…

… sekä Toy Storyn Woody…

…suloinen Bambi…

… Frozen-animaatiosta tuttu Sven-poro…

…myös Riiviöt-elokuvasta ja sen jatko-osasta tuttu Gizmo on ihastuttanut lautasella…

… ja Petteri Kaniini

Voit katsoa lisää inspiraatiota omiin vastaaviin annoksiin sekä seurata Gonzlezia Instagramissa täällä.

Lähde: Telegraph