Hyviä uutisia kahvin ystäville! Kahvin juominen voi vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin tai Parkinsonin tautiin

Tutkimuksessa käytettiin vaaleapaahtoista, tummapaahtoista ja kofeiinitonta tummapaahtoista kahvia.

Tuoreessa tutkimuksessa on löydetty kahvin juomisesta uusi terveyshyöty. Kanadalaisen Krembil Brain Instituten tutkimus väittää, että säännöllinen kahvin juominen voi vähentää riskiä Alzheimerin taudin ja Parkinsonin taudin kehittymiselle myöhemmällä iällä, kertoo The Independent.

Tutkijat käyttivät vaaleapaahtoista, tummapaahtoista ja kofeiinitonta tummapaahtoista kahvia apunaan tutkimuksessa. The Independentin mukaan he tunnistivat kahvista joukon yhdisteitä, phenylindanes, joita ilmenee kahvin paahtamisprosessissa.

Nämä yhdisteet aiheuttavat kahville ominaisen kitkeryyden, mutta sen lisäksi ne estävät beeta-amyloidin ja tau-proteiini yhdistymistä. Näitä proteiineja on löydetty Alzheimerin ja Parkinsonin tauteja sairastavien aivoista.

Tutkimusta tekemässä olleen tohtori Ross Mancinin mukaan tutkimuslöydökset ovat merkittäviä näiden rappeuttavien sairauksien estämiseksi.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun kukaan on tutkinut, miten nämä yhdisteet (phenylindanes) vaikuttavat toisiinsa Alzheimerin ja Parkinsonin taudeista vastaavien proteiinien kanssa”, hän totesi.

”Seuraava askel on tutkia, miten hyödyllisiä nämä yhdisteet ovat ja voivatko ne siirtyä verenkiertoon tai ylittää veri-aivoesteen”, hän jatkoi.

Krembil Brain Instituten apulaisjohtaja, tohtori Donald Weaver huomautti myös, miten tärkeä on käyttää luonnollisia aineksia tutkimuksessa.

”Luontoäiti on paljon parempi kemisti kuin me olemme ja Luontoäiti kykenee tekemään nämä yhdisteet”, Weaver kommentoi.

”Tämä tutkimus ottaa epidemiologiset todisteet ja koettaa hioa niitä ja osoittaa, että kahvissa todella on ainesosia, jotka ovat hyödyllisiä pitämään kognitiivisen heikkenemisen loitolla”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan tutkijat saivat selville, että tummapaahtoinen kahvi tarjoaa eniten suojaa näiltä kahdelta taudilta. He kuitenkin totesivat, että lisätutkimuksia tarvitaan ennen kuin kahvia voidaan käyttää hoitokeinona.

”Tämä on mielenkiintoista, mutta väitämmekö, että kahvi on parannuskeino? Emme missään nimessä”, Weaver painotti.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.