Stereotyyppisiä Instagram-julkaisuja parodioineen hipsteribarbien menestyksekäs aika somessa on tullut päätökseensä.

Kerroimme syyskuussa, kuinka anonyyminä pysytelleen valokuvaajanaisen luomasta parodioivasta Instagram-tilistä, Socality Barbiesta tuli suuri hitti sosiaalisessa mediassa. Nyt tämän hipsteribarbien taru on tullut päätökseensä.

4. marraskuuta julkaistu viimeinen Instagram-postaus paljasti myös hipsteribarbien luoneen naisen henkilöllisyyden; hän on Darby Cisneros. Syyskuussa hän kertoi perustaneensa stereotyyppisiä Instagram-julkaisuja parodioineen tilin tuodakseen ilmi, kuinka massatuotettuja Instagram-julkaisut ovat.

”Ihmiset ottivat samoja kuvia, samoissa paikoissa ja käyttivät samanlaisia kuvatekstejä. En osannut erottaa heidän kuviaan toisistaan, joten ajattelin, että mikä olisi parempi tapa tuoda pointtini esiin kuin massatuotetulla nukella”, Cisneros kommentoi tuolloin.

Socality Barbien tili keräsi yli miljoona seuraajaa ja satiiri upposi some-käyttäjiin. Cisneros koki kuitenkin, että nyt on aika pistää hipsteribarbien parodialle piste.

”En koskaan aikonut tehdä tästä pitkäaikaista projektia. Halusin käyttää sitä omana kanavanani sanoa asioita sosiaalisesta mediasta, jotka olen aina halunnut sanoa. Sanoin kaiken tilin avulla”, Cisneros kertoi Wiredille.

”Projektista tuli jotain enemmän kuin koskaan osasin kuvitella ja se on jotain, mistä olla ylpeä”, hän jatkoi.

”Minusta on tärkeää tietää, milloin on aika lopettaa”, Cisneros kuitenkin sanoi.

Alla tilin viimeiseksi jäänyt julkaisu, jolla Cisneros kiittää seuraajiaan ja paljasti myös henkilöllisyytensä:

”Aloitin tilin tapana tehdä pilaa Instagramin trendeistä, jotka mielsin naurettaviski. En koskaan uskonut, että se saisi niin paljon huomiota kuin se sai, mutta sen ansiosta ovi on avautunut mainioille keskusteluille; miten tuomme itsemme esiin netissä, kuinka pitkälle osa menee luodakseen täydellisen Instagram-elämän ja miten kyseenalaistamme aitouden ja motiivimme”, Cisneros kirjoittaa viimeisen julkaisun yhteydessä.

Hipsteribarbien Instagram-tili on vielä toistaiseksi olemassa, joten voit vielä selata ja katsoa tilillä julkaistuja parodioivia postauksia täällä.

Lähde: Wired