Hipsteribarbien julkaisut ovat parhaillaan iso hitti somessa.

Monet julkaisevat Instagramissa (filtereiden sävyttämiä) kuvia, jotka harvoin lopulta vastaavat todellisuutta, voivat olla teennäisiä ja silti usein herättävät muissa käyttäjissä kateutta. Kaikkea tätä parodioi hipsteribarbie, Socality Barbie, jonka Instagram-tilistä on nopeasti tullut todella suosittu.

Hipsteribarbien tilin taustalla on anonyyminä pysyttelevä amerikkalainen valokuvaajanainen. Socality Barbien tilillä julkaistut kuvat matkivat monien julkaisemia, stereotyyppisiä Instagram-kuvia, joita seuraa iso kasa hashtageja sekä sarkastinen kuvateksti suunnattuna heille, jotka ottavat Instagramin käytön hieman turhan vakavasti.

Kaikki sai alkunsa, kun valokuvaaja keksi, että paras tapa tuoda ilmi, kuinka massatuotetuiksi Instagram-kuvat ovat tulleet, oli käyttää massatuotettua nukkea.

”Ihmiset ottivat samoja kuvia, samoissa paikoissa ja käyttivät samanlaisia kuvatekstejä. En osannut erottaa heidän kuviaan toisistaan, joten ajattelin, että mikä olisi parempi tapa tuoda pointtini esiin kuin massatuotetulla nukella”, valokuvaaja kertoi Wiredille.

”Tiedän, että ne (kuvat) ovat ilo silmälle, mutta ne ovat niin epärehellisiä. Kukaan ei oikeasti elä sillä tavalla. Ja sitä on tehty niin paljon, että siitä alkaa tulla tylsää”, valokuvaaja lisäsi.

Hipsteribarbien julkaisujen joukossa on muun muassa tällaisia kuvia – kuvien ylle on vapaasti käännetty niiden kuvatekstit:

”Jos kaipaatte mua, nii mä vaan rentoudun tääl riippumatos ihan absurdeis paikois.”

”Mä ny vaan satuin ottaa nää kahvin tekoon tarvittavat kamat mukaan tälle vaellukselle. Sama siis keittää kupposet täällä vuoren huipulla niinku kuka tahansa muukin tyyppi.”

”Ole sellainen johtaja, jota itsekin seuraisit.”

”Siis mähän en vois olla yhtään aidompi ku nyt vai mitä?!”

”Rentouttava kylpy. Nyt on siunattu olo.”

”Niiiiin innoissaan tän viikon reissust!”

”Kahvittelua tän aarteen kans. En ees voi kuvailla kuin ihanasta naisesta on kyse…”

”Mä vain heräsin tällain…”

Katso lisää hipsteribarbien parodiajulkaisuja täältä.

Lähde: Seventeen