Tutkimuksen mukaan hyvännäköisillä ei välttämättä ole onnea parisuhderintamalla ainakaan pitkien parisuhteiden suhteen.

Kumppania etsiessä kiinnostavaa tyyppiä lähestytään yleensä ulkonäön perusteella, mutta jos haaveissa on pitkä parisuhde, ei välttämättä kannata tavoitella kaikista silmiä hivelevintä miestä tai naista. Tutkimuksen mukaan viehättävämmillä ihmisillä on taipumus epäonnistua onnellisissa, pitkissä parisuhteissa, kertoo Metro.

Personal Relationships -journalissa julkaistua tutkimusta varten tehtiin joukko erilaisia kokeita, joilla tutkijat pyrkivät selvittämään, miten ulkoinen viehättävyys vaikuttaa parisuhteiden kestoon – Metron mukaan tarkemmin sanottuna onko hyvännäköisillä ihmisillä lyhyempiä, onnettomampia parisuhteita.

Ensimmäistä koketta varten kaksi naista katsoivat 70-luvun lopun ja 80-luvun koulujen vuosikirjojen valokuvia ja arvioivat miehiä heidän kasvojen viehättävyyden perusteella. Tämän jälkeen tutkijat selvittivät Ancestry.com-sivuston avulla, olivatko he vielä naimisissa.

Metron mukaan eronneilla miehillä oli taipumus saada paremmat arviot tutkimuksen tekoon osallistuneilta naisilta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että viehättävämmät miehet olivat todennäköisemmin eronneet vaimoistaan.

Toisessa kokeessa samat naiset arvioivat mies- ja naisjulkkisten ulkonäköä. Metron mukaan jälleen tutkijat saivat myöhemmin selville, että viehättävämmät julkkikset olivat olleet naimisissa lyhyemmän aikaa.

Selvittääkseen syytä tälle, tutkijat tekivät kolmannen kokeen. Tutkijat pyysivät joukkoa ihmisiä, joista alle puolet olivat sopineet tapailevansa vain yhtä ihmistä (exclusive relationship), arvioimaan vastakkaista sukupuolta olevan ”kohteen” viehättävyyttä.

Kolmannessa kokeessa ilmeni, että hyvännäköisemmät, sitoutuneessa parisuhteessa olevat osallistujat osoittivat enemmän kiinnostusta ”kohdetta” kohtaan. Tämä taas osoittaa, että viehättävämmät ihmiset todennäköisemmin tarkastelevat muuta ”tarjontaa”.

Metron mukaan viimeisessä kokeessa tutkijat selvittivät, miten tyytyväisyys parisuhteessa vaikutti kiinnostukseen vaihtoehtoisia kumppaneita kohtaan. Osallistujat, jotka saatiin tuntemaan olonsa viehättävämmäksi, arvioivat vastakkaista sukupuolta olevien kuvia viehättävämmäksi, etenkin jos he olivat myös myöntäneet, etteivät olleet tyytyväisiä nykyisessä suhteessaan.

Tämä viittaisi siihen, että jos joku on onneton parisuhteessaan ja tuntee olevansa todella hyvännäköinen, katselee hän todennäköisemmin muita sillä silmällä – niin sanottu wandering eye voimistuu.

Metron mukaan tutkius pohjimmiltaan esittää, että komeat ja kauniit ihmiset voivat erota todennäköisemmin, koska he eivät vaivaudu sitoutumaan nykyiseen parisuhteeseensa, koska he tuntevat, että heillä on enemmän vaihtoehtoja nykyiselle kumppanille.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Aiemmin kerroimme, kuinka komeat miehet jäävät mukavien jalkoihin ja että naiset arvostavat luonnetta enemmän kuin ulkonäköä. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Metro