Huono hiuspäivä? Tämä yllättävä syy voi olla sen taustalla

Kuukautisten myötä monen naisen iho voi ruveta niin sanotusti kukkimaan, mutta finnien ilmestyminen ei ole ainoa ulkonäöllinen vaikutus, jota kuukautisiin liittyvät hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa.

Kuukautiset voivat olla myös syypää huonoihin hiuspäiviin kuukautisten alla. Kierron seuraamiseen tarkoitetun Clue-sovelluksen mukaan monet sovelluksen käyttäjistä kertovat hiustensa näyttävän rasvaisemmalta, latteammalta ja ”lankamaisemmalta” alkaen viikkoa ennen kuukautisia.

Women’s Healthin mukaan tälle on runsaasti tieteellistä taustatukea, sillä viikkoa ennen kuukautisia progesteronitasot nousevat. Ihotautilääkäri Whitney Bowen mukaan progesteroni laukaisee talin tuotantoa, jolloin iho on rasvaisempi ja samaa rasvaisuuden lisääntymistä voi tapahtua myös päänahassa.

Kuukautisvuodon alettua progesteroni- ja estrogeenitasot laskevat ja testosteronitasot ovat huipussaan kuukautiskierron osalta. Bowen mukaan testosteroni voi myös laukaista talin tuotantoa, joten osa naisista kokee rasvaisuutta tässä vaiheessa kiertoa.

Jokaisen naisen kehon ollessa erilainen ja hormonitasojenkin ollessa erilaiset, voi rasvaisuus olla huipussaan viikkoa ennen kuukautisia tai sen viikon aikana, kun vuoto alkaa. Women’s Healthin mukaan vaikutus yleensä kestää muutamasta päivästä useampaan ennen paluuta normaaliin.

Hiusten rasvoittumista kannattaa seurata, jotta voit tehdä oman strategian sen kanssa pärjäämiseksi. Hiusstylisti Katherine Weingartner suosittelee tällaisina päivinä pesemään hiukset kahdesti kosteuttavalla shampoolla, joka poistaa ylimääräistä rasvaisuutta, mutta ei vie hiuksilta niiden ravintoaineita.

Jos hiuksesi ovat punaiset tai väriä, joka peseytyy pois nopeammin, ei pesu kahdesti välttämättä ole mieluinen tapa. Tällöin Weingartner suosittelee harjaamaan esimerkiksi kuivashampoota suortuviisi päivittäin raikastamaan hiustesi ilmettä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.