Huolestuttava tutkimustulos: Neljännes nuorista ajattelee seksiin painostamisen olevan normaalia

Yksi viidestä naisesta kertoi, että hänet on painostettu seksiin.

Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan taisteleva Our Watch -järjestö on julkaissut huolestuttavia tuloksia nuorten kokemuksista ja ajatuksista seksuaalisista väärinkäytöksistä; australialaistutkimuksen mukaan se on monen nuoren mielestä normaalia.

Glamourin mukaan tutkimukseen osallistuneista neljännes oli samaa mieltä ”On normaalia, että pojat painostavat jonkin verran tyttöjä seksuaalisiin asioihin” -väitteen kanssa.

Yhtä huolestuttavaa on se, että 11 prosenttia kertoi uskovansa, että on totta, että naisen pukeutuessa paljastavasti, on hän edes osittain vastuussa ei-toivotusta seksistä. Yli neljänneksen mukaan oli myös vaikea kunnioittaa naista, joka pukeutui paljastavasti.

Glamourin mukaan asenteet otettaessa huomioon ei ole kovin yllättävää, että yksi viidestä naisesta kertoi, että hänet on painostettu seksiin – tosin miehistä vain seitsemän prosenttia myönsi tehneensä niin.

Tämän lisäksi 16 prosenttia tytöistä kertoi, että joku oli julkisesti jakanut noloja valokuvia heistä ja 11 prosenttia pojista myönsi syyllistyneensä sellaisten kuvien levittämiseen.

Glamourin mukaan tulokset tekevät selväksi sen, että seksuaalisen väkivallan epidemia alkaa todella varhaisessa vaiheessa ja yksi ehdottoman tärkeä tapa taistella sitä vastaan on opettaa nuorille, että pakottaminen ei ole normaalia ja uhrit eivät ole edes osittain vastuussa kokemastaan.

Our Watchin tutkimus toteutettiin haastattelemalla 604 ihmistä, jotka olivat iältään 12-20-vuotiaita. Voit lukea lisää tuloksista Our Watchin raportista täältä.

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.