Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle sekä valmistetulle ruoalle.

Keskiviikkona, 4. syyskuuta juhlitaan maailman ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää. Ruokatiedon lanseeraaman päivän ajatuksena on nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

Suomalaisen ruoan päivän juhlistaminen on helppoa: se onnistuu valitsemalla ostoskoriin Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja elintarvikkeita.

”Haastamme kaikki suomalaiset juhlistamaan oman maan ruokaa suomalaisen ruoan päivänä 4. syyskuuta. On luontevaa, että Hyvää Suomesta -merkki, suomalaisen ruoan arvostettu tunnus, toimii päivän allekirjoittajana”, Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi sanoo tiedotteessa.

Syväniemen mukaan tarjolla on 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkin tuotetta moneen makuun ja ruokavalioon.

Merkki paljastaa suomalaisen alkuperän

Valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät välttämättä kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen. Jos haluaa varmistaa, että tuote on suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.

Tämä merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään.

”Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin erittäin tiukkoihin kriteereihin”, Syväniemi toteaa.

Merkki kertoo myös kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan jatkuvalla tuoteseuranalla. Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja tiedotteen mukaan yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä – tältä merkki näyttää:

 <p srcset=

Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Ruokatieto yhteistyössä niiden 300 yrityksen kanssa, joille merkki on myönnetty. Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, Kesko, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

Suomalaisen ruoan päivälle on perustettu myös Facebook-tapahtuma, jonka löydät täältä.