Suklaamunat kuuluvat pääsiäiseen aivan kuin tortut jouluun.

Useimmat pääsiäismunat on tehty maitosuklaasta, mutta tumman suklaan terveysvaikutukset ovat lisänneet sen myyntiä 22 prosenttia viime vuosina. Alla olevista syistä sinun kannattaisikin herkutella tummasta suklaasta tehdyillä pääsiäismunilla.

Syö suklaamunia näistä syistä:

1. Se kohentaa olotilaasi

Nutritional Neurosciencen tutkimustulokset osoittavat, että suklaa auttaa vähentämään masentuneisuuden oireita. Suklaa nostaa monien kemiallisten aineiden tasoja aivoissa, mitkä aivot muuntavat serotoniiniksi, joka kohentaa olotilaasi.

2. Se auttaa sinua pysymään hoikkana

Suklaa ei välttämättä ole ilmeinen valinta laihduttajille, mutta kohtuullisesti nautittuna se voi auttaa sinua pysymään hoikkana. Tanskan Kööpenhaminan yliopiston tutkimuksen mukaan suklaa muun muassa vähentää halukkuutta syödä rasvaisia ruokia.

3. Se on hyväksi ihollesi

Tutkimustulokset osoittavat, että suklaa voi auttaa pitämään ihosi terveellisenä. Saksalaisessa tutkimuksessa löydettiin, että tumma suklaa suojaa ihoa ja lisää verenkiertoa ihossa.

4. Se parantaa muistiasi

Oxfordin yliopiston tutkimuksessa löydettiin tulos, jonka mukaisesti suklaa lisää uusien neuroneiden lukumäärää aivoissa, mikä auttaa uusien muistojen luomisessa. Aivot vapauttavat dopamiinia jo muutaman nautitun suklaapalan jälkeen, mikä auttaa muistamaan ihmisiä ja tapahtumia.

5. Se rauhoittaa yskää

Lontoon Imperial Collegen tutkimuksen mukaan suklaa rauhoittaa yskää paremmin kuin kodeiini.

6. Se vähentää aivohalvauksen riskiä

Kanadan Toronton yliopiston tutkijat väittävät, että viikottainen suklaan syöminen auttaa vähentämään aivohalvauksia. Suklaan antioksidantit vähentävät halvauksen todennäköisyyttä enemmän kuin 1/5, ja potilaat, jotka söivät suklaata säännöllisesti kuolivat 50 % epätodennäköisemmin.

7. Se tehostaa aivojen toimintaa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tumman suklaan syöminen suojelee aivojen neuroneja vahingoittumiselta ja vähentävät dementian riskiä. Suklaa lisää myös verenkiertoa aivoissa ja parantaa aivojen toimintaa. Tämän lisäksi suklaa vähentää kipua ’harhauttamalla’ aivoja.

8. Se auttaa torjumaan stressiä

Hollantilaiset ja sveitsiläiset tutkijat väittävät, että syödessä 10 palaa tummaa suklaata päivässä kahden viikon ajan, stressitaso alenee. Stressihormonien taso alenee ja muut kemialliset aineet tasaantuvat kehossa suuren jännityksen aikana.

9. Se auttaa sinua elämään pidempään

British Medical Journalin tutkimus löysi, että säännölliset suklaan syöjät elivät lähes vuoden pidempään kuin ne, jotka eivät syöneet suklaata. Lisäksi henkilöillä, jotka söivät suklaata yhdestä kolmeen kertaan kuussa, oli pienempi kuolevaisuusprosentti todennäköisesti juuri suklaan antioksidanteista kohtuen.

10. Se on hyväksi sydämellesi

Pienet määrät tummaa suklaata auttavat suojaamaan sydäntä ja vähentävät sydänsairauksien riskiä. Ruotsalaistutkimus löysi, että liki 32 000 naisella, jotka söivät suklaata viikoittain, oli 32 % pienempi riski sairastua sydänvikaan.

Lähde: Mirror