Terveyspalvelujen tarve voi vähentyä rentoutumista ja rauhoittumista edistävin toimin.

Esimerkiksi jooga, meditaatio ja rukoileminen voivat vähentää yleisten terveyspalvelujen tarvetta lähes 50 prosentilla. Tutkimuksen mukaan rentoutumisvasteen tai syvän levon fysiologisen tilan herättäminen auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta samalla vaikuttaen sykkeeseen ja verenpaineeseen.

”Tutkimuksemme päälöydös on se, että terveyspalvelujen tarvetta voidaan dramaattisesti vähentää ohjelmilla, joilla koulutetaan potilaita herättämään rentoutumisvaste – etenkin heillä, joita koulutetaan Benson-Henry-instituutissa (BHI)”, kommentoi Massachusetts General Hospital -opetussairaalan (MGH) James E. Stahl.

”Nämä ohjelmat edistävät hyvinvointia ja voisivat mahdollisesti vähentää terveydenhuoltojärjestelmien takkaa minimaalisilla kustannuksilla ilman riskiä”, hän lisäsi.

Tutkimus oli MGH:n Institute for Techonology Assessmentin ja BHI:n yhteistyössä tekemä. Tutkijat tekivät vertailuanalyysin Research Patient Data Registry (RPDR) of Partners HealthCaren kautta saadun datan sekä BHI:n Relaxation Response Resiliency Program -ohjelmaan osallistuneilta saadun datan välillä.

Tutkijat tulivat siihen päätelmään, että joogan, meditaation tai rukoilun harjoittajat kuluttivat merkittävästi vähemmän rahaa terveyspalveluihin kuin he, jotka eivät harjoittaneet kyseisiä tapoja.

Lähde: The News Minute