Hanki kasvi työhuoneeseen – se voi estää sairauspäiviä ja vähentää stressiä, toteavat asiantuntijat

Kasvit voivat puhdistaa ilmaa ja näin vaikuttaa hyvinvointiisi.

Kasvit työhuoneessa tai työpisteellä voivat olla hyvästä sinulle. Tutkijoiden mukaan se voi auttaa alentamaan stressitasoja ja vähentää sairauspäivien tarvetta, kertoo The Independent.

Huono ilma ja esimerkiksi työpaikan huonekaluissa käytetyt kemikaalit voivat olla terveysvaivojen lähde. Tutkijoiden mukaan vastaisku näille voi olla kasvien hankkiminen työpaikalle, sillä ne auttavat puhdistamaan ilmaa myrkyllisistä kemikaaleista.

”Yksi mainio tapa torjua sairauspäiviä ja stressiä, on täyttää toimisto kasveilla”, Eddie van Etten ja Pierre Horwitz totesivat.

”Ihanteellisesti hankitaan kasveja, jotka ”kuuraavat” ilmasta taudinaiheuttajia (patogeeneja), parantavat toimiston bakteerisekoitusta ja selviävät alhaisessa valossa vähällä huolenpidolla”, asiantuntijat neuvoivat.

The Independentin mukaan Etten ja Horwitz lisäsivät, että näin toimimalla voi auttaa puhdistamaan ilmaa haitallisista aineista, joita on toimiston huonekaluissa, kuten formaldehydi, bentseeni, etyylibentseeni, tolueeni, ksyleeni ja jopa ammoniakkia siivoustuotteista.

Vaikka työpaikat voivat olla viruksia aiheuttavien bakteerien lisääntymisalusta, asiantuntijoiden mukaan voivat kasvipohjaiset bakteerit kuitenkin olla hyvästä sinulle.

”Sisäkasvien ja niiden mullan hyödylliset bakteerit ovat tärkeä lisä toimistoon, vakauttaen rakennetun synteettisen ympäristön ekologiaa”, Etten ja Horwitz sanoivat.

”Kasveihin liittyvät bakteerit voivat myös auttaa välttymään patogeenien purkauksilta tasapainottaen ekosysteemin monimutkaista verkostoa”, he lisäsivät.

”Terve tasapaino voi vähentää virussairauksien esiintyvyyttä ja sairauspäivien määrää työntekijöiden keskuudessa”, asiantuntijat selittivät.

The Independentin mukaan tätä tukee myös aiempi Nasan tutkimus, joka selvitti, että tietynlaiset kasvit kotona voivat estää sairastumasta. Kasvien laajalle listalle kuuluivat muun muassa puistokultapalmu, aloe vera, varjomuratti, kaarisulkasaniainen, viirivehkat, limoviikuna ja pensaspalmut.

Etten ja Horwitz lisäsivät, että kasvien tuominen omaan ympäristöön voi myös auttaa taltuttamaan stressiä. Tämä johtuu siitä, että tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreät tilat ja luonto voivat edistää rentoutumisen ja rauhallisuuden tunteita, mitkä vaikuttavat mielialaan.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.