Luultavasti jokainen haluaa näyttää hyvältä valokuvissa.

Yksi hyvään lopputulokseen vaikuttava tekijä on se, minkä väriset vaatteet pukee ylleen valokuvaa varten. Who What Wear -sivuston mukaan tässä väreillä on merkitystä, sillä toiset värit näyttävät paremmalta kuvissa kuin toiset.

”Yksiväriset vaatteet ovat aina parempia kuin kuvioidut. Todella kalpeat pastellisävyt ja valkoiset voivat saada kuvattavan näyttämään hailakalta ja väsyneeltä”, Pantonen väri-instituutin toiminnanjohtaja Lee Eiseman kertoi sivustolle.

Vältettäväien värien vastapainoksi on värejä, joiden käyttö valokuvissa on suositeltavaa.

”Parhaat värit ovat syvät punaiset, vihertävä sininen (teal)/turkoosi ja muut sävyt sinisen ja vihreän väriperheestä (se on yleisesti kaikista imartelevin väriperhe). Rikkaat ja syvät vihreät, violetit ja siniset ovat kaikki hyviä”, Eiseman listasi.

”Jos neutraalia väriä suositaan, on harmaa paras, jopa parempi kuin musta. Maanläheiset ja lämpimät ruskeat ovat hyviä. Musta ja valkoinen yhdessä voi antaa liikaa kontrastia. Keskisävyiset tai eloisammat roosat ja vaaleanpunaiset sävyt ja korallit ovat imartelevia”, hän lisäsi.

Jos kuitenkin haluat pukeutua valokuviin valkoiseen tai pastelleihin, voi Eisemanin mukaan värien käyttäminen meikissä auttaa merkittävästi. Hän lisäsi, että etenkin ammattimainen meikin teko auttaa.

Lähde: Who What Wear