Haluatko olla onnellinen? Tutkimukset kehottavat hankkimaan kotiisi nämä 8 asiaa

Varmasti jokainen haluaa elää onnellista elämää ja näistä voi olla apua siinä.

Vaikka kotisi olisi siisti ja tyylikäs, ei se tarkoita, että eläisit mahdollisimman onnellista elämää. Mutta tieteen ja tutkimusten avulla on löydetty erilaisia tapoja, miten voit lisätä omaa onnellisuuttasi kotisi avulla.

Alla onkin 8 asiaa, jotka hankkimalla kotiisi voit tehdä itsestäsi onnellisemman.

1. Vihreät tai keltaiset seinät

Amsterdamissa sijaitsevan yliopiston tutkimuksen mukaan vihreä ja keltainen ovat ne kaksi väriä, jotka herättävät eniten onnellisuuden tunteita. Ne ovat kuitenkin rohkeita värejä, joten voi olla parempi maalata pari seinää kuin kaikki talon seinät samalla värillä.

2. Tuoreet kukat

Kukat eivät kestä ikuisesti, mutta niiden hankkiminen voi silti olla hyvä sijoitus. Rutgersin teettämän tutkimuksen mukaan kukat laukaisevat onnellisia tunteita ja nostavat elämään liittyvän tyytyväisyyden tunteita.

3. Tunteelliset kuvat

Jos kodissasi ei ole vielä esillä valokuvia, on aika kehystää jokunen perhe- tai kaverikuva. Portsmouthin yliopisto selvitti, että vanhojen kuvien katsominen johtaa positiivisiin tunteisiin ja rauhan tunteeseen.

4. Päiväkirja

Kuntoilu ja terapia voivat olla todella palkitsevia, mutta päiväkirjan pitäminen ei pelkästään vaikuta tulevaan mielialaasi, vaan se voi vaikuttaa tuleviin tunteisiisi. Psychological Science -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan vanhojen päiväkirjojen lukeminen (jopa yhden lauseen mittaisten kirjoitusten) lukeminen voi saada sinut tuntemaan olosi onnellisemmaksi.

5. Lemmikki

Lemmikit tuovat paljon iloa ja Journal of Personality and Social Psychologyssa julkaistun tutkimuksen mukaan lemmikit tarjoavat merkittävää tukea omistajilleen auttaen sosiaalisen eristäytyneisyyden suhteen ja lopulta parantavat elämää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lemmikin hankkiminen ei ole pieni päätös, vaan lemmikin hoitamiseen täytyy sitoutua, joten mieti, oletko valmis huolehtimaan eläimestä.

6. Kukkaistuoksut

Nenän hajureseptorit ovat yhteydessä siihen osaan aivoja, mikä määrittelee tunteitasi ja Association for Psychological Sciencen tutkimuksen mukaan kukkaistuoksut voivat tehostaa onnellisuuden tunteitasi.

7. Pedattu sänky

Hunch.comin teettämän kyselyn mukaan 71 prosenttia heistä, jotka sijaavat vuoteensa mieltävät itsensä onnelliseksi, kun taas 62 prosenttia heistä, jotka eivät petaa sänkyä, tuntevat olevansa onnettomia. Kannattaa siis kokeilla, olisiko tästä aamutoimesta iloa.

8. Vähemmän on enemmän

UCLA’s Center of Everyday Lives and Families -keskuksen mukaan on löydetty yhteys stressihormoni kortisolin korkeaan tasoon naisilla, joiden kodeissa on paljon tavaraa. Eli mitä enemmän tavaraa sinulla on, sitä enemmän stressiä nainen kokee, koska he yhdistävät sottaisen kodin epäonnistumiseen.

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.