Rakkaus voi löytyä alkuvuodesta, kun nettideittisovelluksissa ja -sivustoilla on vuoden aktiivisin päivä.

Uuden vuoden uudet kujeet voivat jollekin tarkoittaa uutta työtä tai uutta kuntoiluharrastusta, toisille sen sijaan uuden rakkauden löytämistä. Alkuvuodesta rakkauden etsiminen onkin niin yleistä, että uuden vuoden ensimmäinen sunnuntai on nettideittailun isoin päivä.

The Independentin mukaan tämä sunnuntai on saanut nimen ”Dating Sunday” eli vapaasti käännettynä deittailusunnuntai. Tänä vuonna vuoden ensimmäinen sunnuntai on 6. tammikuuta, loppiaisena.

Deittisovellus Hinge analysoi aktiivisuusdataa deittailusunnuntain osalta parilta edellisvuodelta ja sai selville, että keskusteluissa oli suuri kasvupiikki, treffejä sovittiin enemmän ja viesteihin vastattiin paremmin. Vuonna 2017 keskusteluita aloitettiin 41 prosenttia enemmän deittailusunnuntaina kuin viikkoa aiemmin ja viime vuonna lukema nousi 59 prosenttiin.

The Independent kertoo, että Hinge sai myös selville, että 62 prosenttia enemmän ihmisiä sopi treffejä deittailusunnuntaina viime vuonna. Määrä on selvästi suurempi kuin vuonna 2017, jolloin se oli 36 prosenttia.

Tämän lisäksi deittisovellus paljasti, että päivittäinen käyttäjien aktiivisuus kasvoi 16 prosenttia vuonna 2017 ja 22,5 prosenttia viime vuonna, minkä lisäksi keskusteluja oli meneillään 20 prosenttia enemmän ja viesteihin vastattiin 36 prosenttia enemmän. Tänä vuonna Hinge odottaa uusien käyttäjien, keskusteluiden ja treffien määrän kasvavan vielä enemmän loppiaiselle osuvana deittailusunnuntaina.

The Independentin mukaan Hinge ei ole ainoa deittisovellus, joka on kertonut tällaisista lukemista. Deittisivusto Match.comin mukaan 2,57 miljoonaa uutta käyttäjää rekisteröityi sivustolle deittailusunnuntaina vuonna 2017 ja määrä kasvoi 42 prosenttia viime vuonna.

Myös Tinder on arvioinut, että kymmenen prosenttia kaikista sovelluksen matcheista tapahtuu tammikuussa, kun taas OkCupid on ennustanut 70 prosentin kasvua käyttäjien määrässä tämän vuoden deittailusunnuntaina – jos siis etsit rakkautta nettideittalun avulla, on siihen oiva mahdollisuus loppiaissunnuntaina.

Lähde: The Independent