Todennäköisesti jokainen, joka on käsitellyt sipulia ruoanlaiton yhteydessä, tietää sen tympeästä taipumuksesta saada silmät vuotamaan.

Sipulin pilkkomisen helpottamiseksi on olemassa monenlaisia niksejä, joiden pitäisi estää silmiä vuotamasta. TikTokissa on kuitenkin jaettu helppo niksi, joka voi tehdä kaikki muut niksit ja kikat tarpeettomiksi.

TikTok-käyttäjä @cerealeatingghostin mukaan sipuli-itkulta välttymiseen et tarvitse kuin talouspaperia ja vettä.

”Sipuleissa oleva happo yleensä hakeutuu kohti vesilähdettä, joten kyynelkanavasi ovat yleensä ensimmäinen kohde”, hän kertoo videolla.

”Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa märkä talouspaperiarkki, taittaa se ja pitää se leikkuulaudalla. Sipulin happo hakeutuu kohti märkää paperia eikä kyynelkanaviisi”, hän jatkaa.

Niksistä uutisoineen Metron mukaan niksi on otettu ilolla vastaan ja TikTokin kommenttiosiossa niksiä kokeilleet kertovat, että se todella toimii.

Tästä syystä niksi toimii

Metron mukaan niksin toimivuuden taustalla on tieteellinen selitys. Kun sipulia pilkkoo, se vapauttaa happoja ja entsyymejä, jotka sekoittuessaan muodostavat syn-propanethial-s-oxide tai propanethial -kemikaalin.

”Kun tämä kemikaali nousee ja pääsee kosketuksiin silmäsi kanssa, lähettävät aivot signaalin kyynelkanaviin, jotta ne huuhtelevat tämän ärsykkeen pois”, Metron sivuilla selitetään.

Vesi voi toimia esteenä, ettei kemikaali pääse silmiin. Näin ollen märän talouspaperiarkin pitäisi teoreettisesti vähentää kyynelkanavien reagointia sipulin pilkkomiseen.

Myös märkä leikkuulauta, veden taputteleminen silmien alle (kunhan käsissäsi ei ole sipulia) tai sipulin pilkkominen vedellä täytetyssä astiassa (tehtävä erittäin varovasti) voisivat vaikuttaa samalla tavalla.

Voit katsoa @cerealeatingghostin sipulivinkin alta tai jos upotus ei näy, löydät sen TikTokista täällä.

@cerealeatingghost

##stitch with @xxbaileyelizabethxx thank you for making me crave lentil soup 🖤

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Lähde: Metro