Ota tietyt seikat huomioon seksin aikatauluttamisessa ja onnistut siinä paremmin.

Ajatus seksin aikatauluttamisesta – ajankohtien sopiminen etukäteen seksin harrastamista varten – ei ehkä monen korviin kuulosta kovin viehättävältä tai innostavalta ajatukselta, mutta asiantuntijat ovat antaneet sille tukensa – hyvästä syystä.

”Se ei ole spontaania, mutta seksin harrastamista tapahtuu todennäköisemmin”, parisuhdeasiantuntija Terri Orbuch sanoi Women’s Healthille.

Orbuchin mukaan seksin aikatauluttaminen ei tarkoita sitä, että se olisi vähemmän tyydyttävää, hauskaa tai intiimiä. Ja se todella on tapa varmistaa, ettei seksielämä hiivu parin välillä kokonaan.

”Poikaystäväni matkustaa töiden takia neljänä päivänä viikossa, joten tiedän, että iltana, kun hän tulee takaisin, seksiä on tiedossa. Jos sitä ei olisi sovittu, luultavasti kumpikin vain simahtaisi väsymyksen takia”, 29-vuotias nainen kertoi omista kokemuksistaan.

Seksiterapeutti Kat Van Kirkin mukaan seksin aikatauluttaminen ei tarkoita sitä, että tyytyisi yhteen asentoon joka keskiviikko minuutin tarkkaan aikaan.

”Kyse on seksin laittamisesta etusijalle, jotta löydät viiden, kymmenen tai 20 minuutin mittaisia mahdollisuuksia olla intiimisti kumppanisi kanssa kuin teillä on ollut tapana”, Van Kirk neuvoi.

Women’s Healthin mukaan on kuitenkin ajankohtia, joilloin sinun ja kumppanisi halut käyvät todennäköisemmin yksiin. Se kannattaa ottaa huomioon aikatauluttamisessa.

Aamulla

”Testosteronitasot ovat sekä miehillä että naisilla korkeammalla aamulla, joten jos voit, laita kello soimaan 20 minuuttia aiemmin tai menkää suihkuun yhdessä”, Van Kirk vinkkasi.

Seksistä saatu endorfiiniryöppy voi myös auttaa jaksamaan aamun työmatkaliikenteessä paremmin.

Salin jälkeen

Kun olet tehnyt kunnon hikitreenin, on todennäköistä, että tunnet olosi todella hyväksi vartalosi suhteen ja kuntoilu on tehostanut testosteronitasoja jälleen. Tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että kuntoilu voi nostaa seksihaluja. Women’s Healthin mukaan Austinissa sijaitsevan Teksasin yliopiston tutkimus selvitti, että kun naiset polkivat 20 minuuttia ja sitten katsoivat pornoelokuvaa, tehostui veren virtaus sukuelimiin merkittävästi kuntoilun myötä.

Illalla kello 19-21

National Sleep Foundationin mukaan monet jättävät seksin väliin, koska ovat liian väsyneitä, joten ei kannata odottaa, kunnes kumpikin on jo lähes nukahtamaisillaan. Sen sijaan parempi vaihtoehto on ryhtyä intiimeihin puuhiin vaikka iltaohjelman mainoskatkolla.

”Ehkä se on vain suuseksiä ja vehtailua tai kymmenen minuutin pikainen seksisessio, sekin lasketaan”, Van Kirk sanoi.

Paina siis nämä vinkit mieleesi ja ala suunnitella, milloin seuraavan kerran harrastat seksiä.

Lähde: Women’s Health