Toinen asiantuntija on kuitenkin tyrmännyt hedelmällisyyden asiantuntijan väitteet.

Naisten vaikeudet tulla raskaaksi voivat johtua siitä, että he tavoittelevat ”maskuliinisia” työtavoitteita kunnianhimoisten töiden kanssa. Näin on väittänyt hedelmällisyyden asiantuntija Fiona Kacz-Boulton.

Kacz-Boulton oli puhumassa Fertility Show -tapahtumassa Lontoossa, missä hän brittimedian mukaan kertoi kuulijoille, että uran tavoittelu voi haitata naisten biologista kykyä saada lapsia. Asiantuntijan mukaan syy tälle on se, että naisten vartaloiden on vaikea käyttäytyä feminiinisillä tavoilla, jos he itse käyttäytyvät maskuliinisesti.

Puheessaan asiantuntija muisteli asiakastaan, joka oli omaa osastoaan johtava opettaja ja hänen miehensä oli itse työllistänyt itsensä ja pariskunta oli merkittävän taloudellisen paineen alla.

”Naisella oli tasaiset tulot ja hän oli itse asiassa suhteessa se pomo ja se vaikuttaa naisen hedelmällisyyteen”, Kacz-Boulton sanoi The Independentin mukaan.

”Se johtuu siitä, että käyttäydyt maskuliinisesti ja odotat kehosi toimivan feminiinisellä tavalla”, hän jatkoi.

Asiantuntija lisäsi, että yrittämällä saavuttaa ja tehdä yhtä paljon töitä kuin miehet, naiset laittavat kehonsa ”maskuliiniseen” tai ”yang”-tilaan, mutta voidakseen tulla raskaaksi naisen kehon pitäisi olla ”feminiinisessä” tilassa, missä on kyse ”avautumisesta ja antautumisesta”.

Tämän johdosta Kacz-Boulton kertoi sanovansa naisille, että heidän pitäisi joko vaihtaa työtään tai käsitellä stressiään tehokkaammin. Tämä johtuu siitä, että asiantuntija uskoo ”maskuliinisten” työtavoitteiden aiheuttaman stressin aktivoivan parasympaattisen hermoston, mikä on vastuussa kehon ”taistele tai pakene” -reaktiosta.

The Independentin mukaan muut asiantuntijat ovat tyrmänneet Kacz-Boultonin väitteet.

”On mahdollista, että kovan paineen ympäristössä oleva nainen on stressaantuneempi, mikä voi haitallisesti vaikuttaa raskaaksi tulemiseen”, totesi professori Geeta Nargund, Create Fertilityn lääketieteellinen johtaja.

”Mutta pääasia on, että naiset ylläpitävät tervettä elämäntapaa. Kunnianhimon luokittelu maskuliiniseksi on sukupuolistereotypia”, hän jatkoi.

”Naiset voivat saada sekä menestyksekkään työn että perheen”, Nargund sanoi.

Kacz-Boulton seisoo kuitenkin uskomustensa takana ja on todennut, että kyseessä on biologinen fakta ja yhteiskunta vain toteaa sen seksistiseksi.

”Fakta on se, että yhteiskunta ei auta näitä naisia, kun rohkaisee heitä hankkimaan uran ja siirtämään lasten saamista mahdollisimman pitkään”, Kacz-Boulton sanoi.

Mitä mieltä olet asiantuntijan väitteistä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Independent