Asiantuntija kertoo: Tämän takia hengityksesi haisee niin karmealle aamuisin

Tilanne vain pahenee, jos jätät hampaiden pesemisen väliin ennen unille menoa.

Aamuinen pahalle haiseva hengitys on täysin normaalia ja yleistä, mutta monen mielestä sangen epämiellyttävää. Sille on olemassa myös täysin luonnollinen selitys: taustalla on se, kuinka paljon sylkeä tuotat yön aikana, kertoo Cosmopolitan UK.

Asiantuntija (prosthodontist) Mazen Natourin mukaan sylki huuhtoo suusta bakteereja, jotka voivat aiheuttaa hajuja, ja mitä vähemmän tuotat yön aikana sylkeä – eli suusi on kuivempi – sitä enemmän haisevat bakteerit voivat kasvaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että henkesi haisee kaikkea muuta kuin hyvälle aamulla.

Natour huomautti, että myös kuorsaaminen ja suun kautta hengittäminen yön aikana voivat saada suun kuivaksi. Jos siis teet kumpaakaan näistä, voit odottaa hengityksesi haisevan aamulla.

Hampaiden harjaaminen ennen unille menoa on hyvästä hampaiden ja suun terveyden kannalta, mutta sillä voi koettaa myös helpottaa aamuisia hengityksen tuoksuja. Cosmopolitan UK:n mukana hengitys haisee pahemmalle, jos et pese hamapaitasi, koska ruoantähteet rohkaisevat bakteerien kasvua.

Lähde: Cosmopolitan UK


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.