Ärsyttääkö mielessä pyörivä biisi? Tämä simppeli keino auttaa pääsemään siitä eroon

Jokaisella soi toisinaan mielessä jokin biisi – yleensä ärsyttävä sellainen – eikä siitä meinaa päästä millään eroon. Itse asiassa se on niin yleistä, että 90 prosenttia ihmisistä kokee näiden niin sanottujen korvamatojen kiusan ainakin kerran viikossa.

Tutkijat ovat löytäneet keinon päästä korvamadoista eroon. Se on yllättävän helppoa: laita vain purukumi suuhusi ja ala jauhaa sitä.

Readingin yliopiston tutkimuksessa tutkijat pyysivät 98 osallistujaa kuuntelemaan tarttuvia kappaleita ja sitten painamaan nappia, kun biisi alkoi soida heidän mielessään. Toinen ryhmä teki tätä pureskellessaan purkkaa ja toinen ilman purukumia.

Tutkijoille ilmeni, että purukumia biisin kuuntelun jälkeen pureskelleet kärsivät korvamadosta kolme kertaa vähemmän. Vaikka tämä on iso apu heille, joilla edelleen soi päässä Rick Astleyn Never Gonna Give You Up, on löydöksellä myös mullistavampi vaikutus: se voi mahdollisesti tasoittaa tietä estämään invasiivisia ajatuksia ihmisillä, joilla on vakavia psykiatrisia sairauksia – mikä on todella hyvä uutinen.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.