Anna ystäväsi avautua – näin olet parempi kuuntelija toisen murheille ja huolille

Kuuntelemisessa on kyse juurikin siitä: toisen ihmisen kuuntelemisesta.

Kun ystävälläsi on huolia, mitä teet? Todennäköisesti menet hänen luokseen (mahdollisesti viinipuollon kera) tai kutsut hänet kylään ja annat hänen puhua sekä purkaa tuntojaan. Keskityt ystäväsi kertomaan, puhelimesi on pois silmistä etkä keskeytä ystävääsi kertomalla, kuinka voit samaistua hänen tilanteeseensa.

Pure Wow’n mukaan tämä on oikein mainiota toimintaa hyvältä kuuntelijalta, jonka voi kuitenkin pilata helposti: antamalla neuvoja.

Miksi sitten neuvojen antaminen on pahasta? Pure Wow’n mukaan kun ystäväsi uskoutuu sinulle, on usein kyse juuri siitä: hän haluaa avautua jostain kokemastaan. Hän haluaa jonkun kuulevan kaikki yksityiskohdat kamalista treffeistä tai typerästä pomosta.

”Vaikka on täysin hyväksyttävää kysyä kysymyksiä, ei sinun tarvitse ryhtyä ratkomaan ongelmaa”, Pure Wow -sivusto muistuttaa.

Pahimmillaan jos alat jaella neuvojasi pyytämättä, voi ystävästäsi tuntua siltä kuin hän ei olisi tullut kuulluksi – mikä oli hänen avautumisensa tarkoitus alun perin.

Pure Wow’n mukaan tietysti ystävää pitää auttaa, mutta näin voi tehdä vasta sitten, kun hän ottaa saman aiheen esiin toista (tai kolmatta) kertaa. On kuitenkin hyvin mahdollista, että ystäväsi kaipasi vain olkapäätä ja mahdollisuutta päästä höyryjä ennen kuin voi jatkaa eteenpäin.

Ja kukapa ei olisi itse ollut samassa tilanteessa? Jokainen kaipaa joskus vain mahdollisuutta purkaa ajatuksiaan toiselle ihmiselle, valittaa oikein sydämensä kyllyydestä, ilman neuvoja.

”Istu alas, rentoudu ja kuuntele. Tehtäväsi on paljon helpompi kuin ajattelit”, Pure Wow’n artikkelin päätteeksi todetaan.

Mitä mieltä olet tästä? Pitääkö ystävän vain kuunnella ja olla neuvomatta, jos ystävä ei suoraan kerro kaipaavansa neuvoja? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.