Jos sinulla on tapana kätellä ihmisiä monta sekuntia, voi olla aika tehdä muutos tapoihin.

Tutkimus on selvittänyt, että yli kolme sekuntia kestävä kättely voi laukaista ahdistusta ja vahingoittaa ihmissuhteita. Dundeen yliopiston tutkijat uskovat, että pitkittnyt kättely voi tehdä ihmisestä vähemmän pidetyn, kertoo Daily Mail.

Tutkimusta varten 36 ihmistä olivat käteltävänä erilaisien kestojen ajan, mutta heille ei kerrottu, että kättely oli merkityksellinen. Pidemmän kättelyn saaneet vaikuttivat vähemmän onnellisilta, nauroivat vähemmän kuin aiemmassa keskustelussa sekä osoittivat merkkejä ahdistuksesta koskettelemalla tai hieromalla käsiään.

Daily Mailin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että liian pitkä kättely rikkoo sosiaalista koodia. Tämä taas voi tehdä jostakusta vähemmän pidetyn omassa elämässään tai saada hänet pärjäämään huonommin bisnestapaamisessa.

Tutkimusta johtanut tohtori Emese Nagy totesi, että löydökset korostavat oikeanlaisen esittäytymisen tärkeyttä.

”Kättely on erityisen tärkeä tapa tervehtiä ja sillä voi olla pitkäkestoinen vaikutus muodostamiimme ihmissuhteisiin”, Nagy sanoi.

”On todisteita, jotka antavat ymmärtää monien tapojen, kuten halausten, sopivan noin kolmen sekunnin kestoon ja tämä tutkimus on vahvistanut, että kätteleminen, joka kestää tämän aikaikkunan verran, tuntuu luonnollisemmalta heistä, jotka ovat siinä osallisena”, hän jatkoi.

Nagyn mukaan kättely pidemmän aikaa voi vaikuttaa lämpimätä eleeltä pinnallisesti, mutta tutkimuksessa ilmeni, että se vaikutti vastaanottajan käytökseen negatiivisesti jopa sen jälkeen, kun kättely oli ohi. Voit tutustua tutkimukseen lisää Perceptual And Motor Skills -journalissa täällä.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.