Viisutaisto käydään Alankoimaissa toukokuun puolivälissä.

Turkulainen Aksel Kankaanranta on Suomen edustaja tämän vuoden Euroviisuissa. Viisuedustaja selvisi viime viikonloppuna käydyssä Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa (UMK), jonka Kankaanranta voitti kappaleella Looking Back.

Herkkä viisubiisi kertoo Ylen mukaan maailmantuskasta, rakkaudesta ja riittämättömyyden tunteesta.

”Asetamme kaikenlaisia etappeja elämäämme. Mikä niiden arvo on ja tekeekö niiden saavuttaminen ihmisen todella onnelliseksi”, nuori mies pohtii Ylen UMK-sivuilla.

Looking Back on kirjoittaja-tuottaja Joonas Angerian käsilaa ja se on alun perin tehty amerikkalaiselle poprock-bändille. Ylen mukaan Angeria kirjoitti kappaleen yhdessä Whitney Phillipsin sekä Connor, Riley ja Toby McDonoughin kanssa.

Ennakkosuosikki jäi kakkoseksi

Kankaanrannan voitto oli hienoinen yllätys. UMK:n ennakkosuosikkina pidettiin Erika Vikmania ja hänen esittämää räväkkää Cicciolina-kappaletta.

Kisa Kankaanrannan ja Vikmanin välillä olikin tiukka. Ylen mukaan Kankaanranta oli kansainvälisen raadin ylivoimainen suosikki ja sai heiltä ykkössijoituksen 76 pisteellä, kun taas Vikman sai kolmanneksi eniten pisteit, 58.

Vikman ja Cicciolina olivat enemmän yleisön mieleen, ja Vikman sai kaikista eniten yleisöäänipisteitä, 99 pistettä. Kankaanranta kuitenkin varmisti voittonsa saatuaan 94 yleisöäänipisteitä, ja kun pisteet laskettiin yhteen, varmistui hänen voittonsa 13 pisteen erolla Vikmaniin.

Euroviisujen voitosta kilpaillaan tänä vuonna Rotterdamissa, Alankomaissa toukokuun puolivälissä. Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina 12. toukokuuta, toinen semifinaali torstaina 14. toukokuuta ja itse finaali lauantaina 16. toukokuuta.

Suomi kilpailee paikasta finaalissa toisessa semifinaalissa. Alta voit kuunnella Aksel Kankaanrannan esityksen Looking Back -viisubiisistä UMK:n finaalista, kun taas otsikon yläpuolelta löydät kappaleesta videon, jolla on mukana myös sen sanat.

Lähde: Yle/UMK