Iso-Britannian, Ranskan ja Suomen absolutisteilla oli tutkimuksen mukaan suurin riski poissaoloille töistä.

After work -juomille lähteminen ei välttämättä jälkikäteen tunnu parhaimmalta mahdolliselta idealta, mutta tutkimus on paljastanut, että alkoholin kohtuukäyttäjillä on vähemmän sairauspoissaoloja kuin heillä, jotka eivät juo alkoholia ollenkaan. Daily Mailin mukaan tutkijat saivat selville, että kohtuudella alkoholia käyttävät ovat terveimpiä verrattuna runsaasti juoviin tai absolutisteihin.

Tutkijat selvittivät myös, että tutkimukseen osallistuneilla absolutisteilla Iso-Britanniasta, Ranskasta ja Suomesta oli suurin riski poissaoloille töistä erilaisten vaivojen takia, kuten mielenterveysongelmat, ongelmat lihasten ja luiden kanssa sekä vatsaan ja keuhkoihin liittyvät sairaudet.

Daily Mailin mukaan tutkijat jättivät tuloksita pois ne, jotka olivat lopettaneet alkoholin käytön juuri terveytensä takia, mutta varoittivat, että raittius voi olla kytköksissä lukuisiin terveydellisiin syihin, jotka olivat mukana tutkimuksessa.

”Jotkin sairaudet tai niiden hoitaminen estävät alkoholin käyttöä, mikä voi selittää ylimääräiset riskit absolutistien kohdalla”, tutkimusta johtanut Jenni Ervasti Työterveyslaitokselta kommentoi.

”Sen lisäksi osallistujat, joiden riskijuominen aiheuttaa terveysongelmia, voivat jäädä eläkkeelle aiemmin tai joutua työttömäksi. Sitten haittavaikutuksia ei nähdä poissaolona töistä sairauden takia”, hän lisäsi.

University College Londonin (UCL) tohtori James Doidge myös varoitti, etteivät tulokset olet niin selviä kuin ne voivat vaikuttaa.

”Tämä tutkimus osoitti, että alkoholista pidättäytyvät ihmiset ovat useammin pois töistä kuin he, jotka juovat alkoholia kohtuudella”, Doidge kertoi.

”Todennäköisin selitys tälle on käänteinen syy-yhteys: terveysongelmat saavat ihmiset juomaan vähemmän eikä päinvastoin”, hän jatkoi.

”Parhaat todisteet, mitä meillä on alkoholin nauttimisen vaikutuksista, ovat peräisin geneettisistä tutkimuksista, jotka valitettavasti osoittavat, että mikä tahansa määrä alkoholin kulutusta lisää riskiä terveysongelmiin”, Doidge lisäsi.

Daily Mailin mukaan tutkimuksessa verrattiin naisia, jotka joivat 1-11 annosta alkoholia viikossa, ja miehiä, jotka kertoivat juovansa 1-34 annosta alkoholia viikossa. Tutkimus julkaistiin Addiction-journalissa.

”Tutkijat saivat myös selville, että absolutistit olivat todennäköisemmin köyhiä, joka on erittäin merkittävä tekijä huonolle terveydelle. Ja se ei huomioi lyhytaikaisia vaikutuksia työhön, kuten poissaoloa tai alhaisempaa tuottavaisuutta krapulan takia”, Alcohol Research UK:n James Nicholls sanoi.

”Vaikka löydökset eivät tarjoa todisteita siitä, että ’alkoholi on hyvästä sinulle’, ne viittaavat siihen, että kohtuudella juominen ei todnenäköisesti johda sairauspoissaoloihin sairauden takia”, hän lisäsi.

Lähde: Daily Mail