Aamupala ei ehkä olekaan päivän tärkein ateria – ei nopeuta aineenvaihduntaa

Tutkijoiden mukaan aamiaista syövät henkilöt voivat olla terveempiä yleisesti.

Aamiainen ei ehkä olekaan päivän tärkein ateria, väittää tutkimus. Daily Mailin mukaan Bathin yliopiston tutkimus paljasti, että päivän ensimmäisellä aterialla oli vain vähän vaikutusta naposteluun tai annoskokoihin myöhemmin päivän aikana eikä sillä ollut vaikutusta aineenvaihduntaan.

Tutkimuksen mukaan aineenvaihdunnassa ei tapahtunut muutoksia kuuden viikon jälkeen aamupalan väliin jättäneiden ja 700 kaloria (350 kaloria tästä kahden tunnin sisään heräämisestä) ennen kello 11 syöneiden välillä. Daily Mailin mukaan suurin eroavaisuus oli, että aamupalan ohittaneet söivät vähemmän kaloreita päivän aikana.

Daily Mailin mukaan kuitenkin he, jotka söivät aamupalan, kuluttivat enemmän energiaa – noin 442 kaloria – olemalla aktiivisia pääasiassa aamulla syömisen jälkeen. Heillä oli myös vakaammat verensokerin määrät, etenkin tutkimuksen lopulla.

Bathin yliopiston tutkijat väittävätkin, että hyvän aamiaisen syövien parempi terveys voisikin johtua heidän yleisestä, laajemmasta ruokavaliosta.

”Uskomus aamiaisesta päivän tärkeimpänä ateriana on niin laajalle levinnyt, että monet yllättyvät kuullessaan, että tieteellisiä todisteita siitä, miten aamiainen voi suoraan aiheuttaa muutoksia terveydessä, ei ole”, tutkimusta johtanut James Betts kommentoi.

”On totta, että säännöllisesti aamupalaa syövillä on taipumusta olla laihempia ja terveempiä, mutta nämä henkilöt yleensä myös seuraavat muita suosituksia terveellisten elämäntapojen suhteen, joten heillä on tasapainoisempi ruokavalio ja kuntoilevat enemmän”, hän jatkoi.

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.