8 asiaa, jotka kannattaa pitää pois keittiöstä

Osa näistä voi olla vaikea pitää pois keittiöstä, mutta kannattaa yrittää ainakin.

Keittiö on kodin sydän ja se on tärkeä pitää siistinä ja hyvinvoivana. Siksi sieltä kannattaakin häätää ja pitää pois tiettyjä asioita, koska ne voivat levittää pöpöjä, lisätä stressiä tai saada sinut syömään liikaa.

Ja mitä ne tietyt asiat ovat? Lue alta:

1. Likaiset keittiösienet

Nämä ovat bakteerien pesimäpaikkoja ja ne pitäisi puhdistaa viikoittain ja heittä pois 2-8 viikon välein. Kun keittiösieni alkaa näyttää käytetyltä, nakkaa se menemään ja keittiösi kiittää.

2. Kirkas keksipurkki

Valitettava totuus on, että jos näet herkut, syöt niitä todennäköisemmin. Valitse kirkkaan purkin sijaan sellainen, josta ei näy läpi, niin kenties keksit säilyvät pidempään purkissa ja maltat herkutella niillä maltillisesti.

3. Puhelin ja laukku

Puhelimesi pursuaa pöpöjä, joten se olisi fiksumpi pitää pois ruoanlaittotiloista. Jos et kuitenkaan voi pitää näppejäsi irti puhelimestasi edes keittiössä, pidä lähellä desinfioivia puhdistusliinoja, jotta voit pyyhkiä puhelimen ennen kuin laitat sen pöydälle.

Myös laukku kerää pöpöjä – mieti vaikka, missä kaikkialla sitä kuljetat mukanasi ja mihin sen lasket kotisi ulkopuolella. Siksi on parempi jättää laukku muualle kuin keittiöön.

4. Televisio

Joillakin on televisio keittiössä, mutta se olisi parempi siirtää sieltä pois. American Journal of Clinical Nutritionin mukaan jos jokin häiritsee syömistäsi, aivosi eivät prosessoi sitä, mitä olet syönyt ja saatat helpommin syödä liikaa.

5. Lemmikkien ruoat

Lemmikkikin tarvitsee ruokaa, mutta pidä sen ruoka-astiat pois keittiöstä. Pitkään paikalla seissyt ruoka voi houkutella paikalle muun muassa muurahaisia. Kodinhoitohuone voi olla parempi sijoituspaikka lemmikkien ruokakupeille.

6. Valkoiset lautaset

Valkoset lautaset kannattaa unohtaa ainakin silloin, kun syöt vaaleita ruokia. Tutkimuksen mukaan ihmisten syödessä riisiä valkoisilta lautasilta, he söivät lopulta 20 prosenttia enemmän kuin tummilta lautaisilta.

7. Käyttämättömät kokkikirjat

Kokkikirjat vievät vain turhaa tilaa, jos et niitä koskaan käytä – varsinkin, kun monet löytävät ruokaohjeet nykyisin netistä.

8. Todella kirkkaat valot

Loisteputket eivät luo parasta tunnelmavalaistusta ja sen lisäksi korkeamman tehokkuuden omaavat lamput voivat aihettaa stressiä, mikä taas voi johtaa stressisyömiseen. Valitse sen sijaan pehmeämpi, hämyisämpi valaistus.

Lähde: Good Housekeeping