Elämä ei ole aina helppoa, mutta positiivinen ajattelu on jotain, mitä kuka tahansa voi tehdä.

Vaikka et voi aina muuttaa sitä, mitä tapahtuu ulkopuolella, muuttamalla sisäistä ajattelutapaa, voit lisätä motivaatiotasi, alentaa stressiäsi ja suoriutua tehtävistä paremmin. Tässä on seitsemän tapaa muuttaa ajattelua positiivisemmaksi.

1. Aloita päiväsi oikein
Kuinka aloitat päiväsi, sanelee yleensä myös sen, kuinka loppupäivä sujuu, joten varmista, että aloitat sen oikein. Heti kun heräät, mieti kaikkia asioita elämässä, joista olet kiitollinen ja keskity siihen, mistä olet innoissasi.

2. Mene joogaan
Jooga on paras harjoitus positiivisen ajattelun kannalta, joten laita joogahousut jalkaan ja aloita testaamaan jooga-asentoja. Jos olet aloittelija, etene hitaasti keskittyen hengitykseen. Jooga ei vain auta sinua rentoutumaan hengitysharjoitusten kautta, vaan itse harjoitus lisää myös endorfiinejasi, antaen sinulle luonnollisesti onnellisemman tunteen.

3. Ympäröi itsesi niiden kanssa, joita rakastat
Sinusta tulee se, jolla ympäröit itseäsi, joten varmista, että sisäpiirisi on täynnä rakkautta. Tavoitteena on ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka auttavat sinua olemaan parempi versio itsestäsi, jotka seisovat vierelläsi vaikeina aikoina ja jotka saavat sinut nauramaan.

4. Hemmottele itseäsi
Joskus helpoin tapa lisätä positiivista ajattelua on keskittyä itsesi hoitamiseen. Jos sinulla on ollut rankka päivä, sen sijaan, että keskityt kaikkeen, mikä meni pieleen, keskity kasvonaamioon, vaahtokylpyyn ja rauhoittavaan Spotify-soittolistaan. Se on yksinkertainen tapa rentouttaa sekä kehoasi, että mieltäsi, samalla kun osoitat itsellesi, että olet ansainnut positiivista huomiota.

5. Puhu itsellesi kuin haluaisit kaverillesi puhuttavan
Ihmisillä on taipumus olla paljon ystävällisempiä ystävilleen, joten aloita kohtelemalla itseäsi yhtenä sellaisena. Kun katsot peiliin, älä huomio virheitäsi, vaan sen sijaan keskity kauneuteen. Kun olet suoriutunut huonosti työssä tai koulussa, sen sijaan, että jäisit murehtimaan, muistuta itseäsi siitä, mihin pystyt ja yritä tehdä paremmin seuraavalla kerralla. Olet yhtä rakkauden arvoinen kuin ystäväsi, joten anna sen näkyä myös itsellesi.

6. Keskity kasvuun
Katse taaksepäin voi olla hyödyllistä, mutta jos vietät liian kauan ajatuksissasi aikaa menneissä virheissä ja murheissa, et koskaan etene eteenpäin. Ajattelemalla kaikkia edessäsi olevia upeita suunnitelmia, ajattelutapa muuttuu luonnollisesti positiivisemmaksi, koska sinulla on aina jotain, johon pyrkiä.

7. Naura virheillesi
Huumoria löytyy kaikkialta, jopa virheistä, jotka saavat sinut närkästymään. Seuraavan kerran, kun sekoilet sanoissasi, teet virheen työssä tai pudotat paketin ruokakaupassa, yritä nauraa itsellesi sen sijaan, että rypisit häpeässä.

Tee myös kavereidesi päivästä positiivinen ja jaa tämä juttu heille!

Lue myös: Onko sinulla juuri nyt stressiä? – Tässä 16 hyvin yksinkertaista tapaa lievittää sitä heti!

Lähde: Women Daily Magazine