Muoti on ironinen asia. Tietyt tyylit ovat hetkessä in, ja yhtä nopeasti taas totaalisen out. Tänä päivänä voimme pukea päällemme lähes mitä vain ollen silti muodikkaita.

Voitko uskoa, että näistäkin asusteista ja tyyleistä on tullut katseenkestäviä?

1. Urheiluun tarkoitetut lenkkikengät

Jopa muotitalot Chanel ja Mochino vannovat lenkkareiden nimeen. Nykyään voit huoleta tallustella lenkkarit jalassa juhlissa, pururadalla, treffeillä ja brunssilla. Itseasiassa lenkkareiden yhdistäminen yllättäviin asukokonaisuuksiin kuten housupukuun tai hameeseen on huippumuodikasta, kuten muotiviikoilla nähtiin.

2. Snapback-lippikset

Oli aika, jolloin sporttihenkistä lippalakkia käytettiin vain urheillessa tai urheilutapahtumissa. Naisten päässä niitä ei ainakaan katukuvassa näkynyt. Nyt snapback-lippis kuuluu olennaisena osana päähinevalikoimaan siinä missä pipo tai huopainen lierihattu.

3. Mammafarkut

Oliko taannoin mitään niin epämuodikasta kuin korkeavyötäröiset farkut, jotka muistuttivat meitä 80- ja 90-luvuista? Lantiomalliset farkkuvyötäröt ovat kuitenkin saaneet väistyä 70-luvun korkeuksia hipovien farkkumallien tieltä. Tämä muotisuuntaus on erityisen mukava, sillä korkeavyötäröinen malli imartelee monia vartalotyyppejä litistäen vatsaa, nostaen takapuolta ja kaventaen vyötäröä.

4. Suihkusandaalit

On kahdentyylisiä suihkusandaaleja. Sellaisia, joita käytettiin 10-20 vuotta sitten mökillä saunasandaaleina. Sitten on sellaisia, jotka erottaa mökkilipokkaista kallis hintalappu ja materiaalit ja yksityiskohdat, jotka eivät todellakaan saa kastua. Käytit ensi kesänä kumpia vain, olet todennäköisesti hyvin tyylikäs.

5. Logo-t-paidat

Valkoisen t-paidan huimasta noususta huolimatta nykyään trendikkäitä ovat taas sellaiset t-paidat, joiden rintamukseen on painettu jonkun yrityksen logo tai nimi, mahdollisimman isolla tietenkin. Sillä, onko kyseessä sporttimerkin vai muotitalon nimi tai logo, ei ole väliä.

6. Kengistä pilkottavat sukat ja sukat sandaalien kanssa

Muutama vuosi sitten kukaan ei olisi panostanut muihin kuin varrettomiin sukkiin, jotka eivät missään nimessä pilkota kengistä. Nykyään on aivan normaalia valita kengät nimenomaan sen mukaan, että hienot sukat pääsevät esille.

7. Yli-isot villapaidat

Villapaidat, joiden sisään näytät suunnilleen hukkuvan, ovat tällä hetkellä ehdottomasti muodikkain neulemalli. Hassua, sillä juurihan ne olivat vain ja ainoastaan koti- ja mökkipaitoja ja samaa puseroa pystyi käyttämään koko perhe.

Lähde: Marie Claire