5 tapaa, miten kesä on hyvästä sinulle

Kesästä on iloa myös hyvinvoinntisi kannalta.

Kesä on monen mielestä ihanaa aikaa. Lämmin auringonpaiste ja ulkona oleminen voivat kohentaa kummasti mielialaa sekä vähentää stressiä.

Nämä eivät ole kuitenkaan ainoita vaikutuksia, joita kesällä voi olla hyvinvointiisi. Alle onkin listattu viisi tapaa, miten kesä voi olla hyvästä sinua ja hyvinvointiasi ajatellen.

1. On lomakausi

Lomalla voi toki olla muuhunkin aikaan vuodesta, mutta moni suosii pidempää lomailua juuri kesällä ja se voikin olla yksi parhaimmista lahjoista, jonka annat itsellesi. Lomat helpottavat stressiä ja parantavat mielialaa jopa sen jälkeen, kun olet palannut arkeen. Huffington Postin mukaan lomat vaikuttavat myös suojaavan sydäntaudilta ja sydänkohtauksilta. Tämän lisäksi monille loma voi antaa lisää perspektiiviä elämään ja tehostaa motivaatiota omien tavoitteiden tavoittelussa.

2. Sydämesi pysyy terveempänä

Vuonna 2012 tutkijat huomasivat suuren eron sydänkohtauksesta selvinneiden määrissä kesän ja talven välillä.

”Ihmiset menehtyvät 26-36 prosenttia todennäköisemmine talvella sydänkohtaukseen, halvaukseen, sydämen vajaatoimintaan tai johonkin toiseen verenkiertoelimistön sairauteen”, tutkimusta johtanut kommentoi.

Tämä ei tarkoita, että voit pitää taukoa säännöllisestä kuntoilusta tai ravinteikaasta ruokavaliosta. On todennäköisempää, että menet täyttä höyryä eteenpäin kesän aikana terveellisten tapojesi kanssa ja näin sydämesi saa lisäsuojaa.

3. Saat varmasti hien päälle

Kesällä on lämmintä ja välillä jopa liiankin kuuma. Kun olosuhteet ovat turvalliset ulkoliikunnan kannalta – lämpöön liittyvien sairauksien välttämiseksi – on yksi asia aivan varma: hiki tulee. Kunnon hikoilu voi olla hyvästä sinulle, vaikka ajatus saattaa tuntua ällöttävältäkin. Huffington Postin mukaan hikoilu voi auttaa taistelemaan tulehduksia vastaan, koska hiki vaikuttaa pitävän ihon puhtaan bakteereista ja sienistä. Hikoilu myös tehostaa verenkiertoa ja avaa huokosia, mikä voi auttaa kasvojasi pysymään vapaana aknesta.

4. Herkut ovat terveellisempiä

Kesä ei olisi kesä ilman ihania kesäherkkuja ja tähän aikaan vuodesta on onneksi mahdollista saada tuoreita, terveellisiä herkkuja naposteltavaksi: mansikoita, mustikoita, vadelmia, kirsikoita – muun muassa. Nämä syötävät ovat sekä herkullisia että ravinteikkaita, niissä on vähän kaloreita ja paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Mustikat esimerkiksi on yhdistetty alhaisempaan kolesterolitasoon, vadelmat ovat hyvä lähde kuidulle ja kirsikat vaikuttavat nopeuttavan kuntoilusta palautumista.

5. Uiminen

Ulkona uiminen ei ole suurelle osalle vaihtoehtoi kuin lämpiminä kesäpäivinä ja siitä otetaankin kaikki ilo irti. Uimisessa on käytössä kaikki lihasryhmät ja veden toimiessa vastuksena voimat kasvavat. Esimerkiksi niveltulehduksesta kärsivät voivat helpommin kuntoilla vedessä ilman, että oireet pahenevat. Huffington Postin mukaan uimisen on osoitettu myös parantavan mielialaa ja helpottavan masennusta. Erään tutkimuksen mukaan uimareilla on jopa alhaisempi kuoleman riski kuin juoksijoilla ja kävelijöillä.

Miten sinä nautit kesästä? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.