Vaikka ajatus voi olla jopa pelottava, on yksin syömisessä ulkona hyvät puolensakin.

Monet suuntaavat ulos syömään yhdessä jonkun kanssa, mutta vain omasta seurastaan nauttivien määräkin on nousussa. Ajatus yksin syömisestä ulkona ravintolassa voi olla ahdistava ja pelottava, mutta siinä on myös hyviä puolia.

Alle on listattu viisi syytä, miksi sinun kannattaisi käydä yksin syömässä ulkona.

1. Saat omaa rauhaa

Yksin ei ole sama kuin yksinäinen ja yksinään syömisessä on paljon etuja. Ajan viettäminen vain itsesi kanssa voi tehostaa luovuuttasi ja saada sinut pitämään itsestäsi enemmän. Pöytä yhdelle -varaus myös tarkoittaa, ettei sinun täydy tarjota maistiaisia ruoastasi kenellekään – se on kaikki sinun.

2. Ei tarvetta small talkille

Kun menet muiden seurassa syömään, ei small talkilta voi välttyä. Kuulumisten kysely on rituaali, joka voi olla uuvuttava etenkin pitkän työpäivän jälkeen. Tauko pinnallisesta jutustelusta antaa aivoillesi mahdollisuuden pohtia muita asioita, jotka ovat puhumisen arvoisia.

3. Aivosi saavat rentoutua ja keskittyä vain yhteen asiaan

Ihmiset tekevät usein monta asiaa yhtä aikaa. Kun teet kahta asiaa yhtä aikaa, teet oikeasti kumpaakin asiaa vain hitaammin. Kun menet yksin syömään, voit keskittyä siihen, kuinka herkullista ruokasi on ja nauttia siitä sen sijaan, että koettaisit syödessäsi pohtia, miten estää kiusalliset hiljaiset hetket.

4. Voit muuttaa nautiskelun meditoinniksi

Poikkeus yllä olevaan on meditointi samalla, kun syöt yksin. Anna itsellesi mahdollisuus todella maistaa kaikki ne maut, joista olet maksanut. Voit meditoida kaikenlaisella ruoalla keskittyen makuun, pureskelusi ääneen ja lautaselta tulevaan tuoksuun.

5. Teet terveellisempiä valintoja

Sinun ei tarvitse huolehtia olevasi porukan negatiivi-Nelli, kun jok ehdottaa jälkiruoka ja sinä et ole niin nälkäinen tai sinua ei huvita maksaa pienestä jälkkäriannoksesta. Sinun päivällisesi, sinun sääntösi. Tutkimukset ovat myös osoittaneet ihmisten matkivan ruokaseuralaisten syömistapoja; jos muut syövät paljon (tai vähän), toimit itse samoin. Kun syöt yksin, syöt silloin omaa tahtiasi ja voit lopettaa, kun olet täynnä – ei tarvitse olla mieliksi kenellekään.

Lähde: Huffington Post