Tämä brittien perinne kannattaisi kopioida osaksi omaakin arkea.

Briteillä on tapana viettää iltapäivällä teehetki ja tämä perinnetapa sopisi hyvin kulttuuriin kuin kulttuuriin. Teehetki tarjoaa tauon kesken pitkän päivän antaen hyvän syyn siirtyä pois esimerkiksi tietokoneen ääreltä ja keskustella kasvotusten muiden kanssa.

Sloane Tean perustaja ja teemestari Hoda Paripoush kertoi Huffington Postille, miksi iltapäivän kupillinen teetä on niin hyvä idea. Lue alta, miksi briteistä kannattaisi ottaa tässä asiassa mallia.

1. Teehetki antaa mahdollisuuden vaihtaa kuulumiset ystävien ja perheen kanssa ilman häiriöitä

Paripoush mieltää teehetken täydelliseksi tavaksi lähentyä läheisten kanssa ilman viestien ja sähköpostin tuomaa häiriötä.

”Minun rakkaimmat teehetkimuistoni liittyvät perheen ja ystävien seuraan”, teemestari kertoi.

”Hyvä teehetki on sellainen, jossa ei ole kiirettä ja jonka aikana todella annat aikaa nauttia hetken yksinkertaisuudesta tai siitä seurasta, jossa olet”, hän jatkoi.

2. Se on tekosyy syödä hyvää ruokaa

Teehetkeen kuuluu olennaisena osana maukkaat naposteltavat. Paripoushin mukaan kunnon teehetkeen kuuluu sekä makeaa että suolaista syötävää teekannun oheen.

”Vaikka menun suhteen ei ole asetettu sääntöjä, yleensä tarjoiltavat ovat yhdistelmä voileipiä ja makeista sekä tietysti teeleipiä paksun kerman ja hillon kera”, Paripoush kuvaili.

3. Iltapäivän teehetki voi auttaa hallitsemaan ruokahimoja ennen päivällistä

Teen juominen iltapäivällä naposteltavien kera voi auttaa välttymään kello 15 aikaan iskevältä nälältä.

”Iltapäivän teen perinteisesti oli tapana täyttää väli ennen myöhäisillan ateriaa”, Paripoush selitti Huffington Postille.

Yleensä tarjoiltuna kello 13 ja 16 välillä se on täydellinen tapa auttaa sinut pitämään naposteluhimot loitolla ennen päivällistä.

4. Se tuntuu erityiseltä

Paripoushin mukaan teen ohessa nautittavat syötävät tarjoillaan kolmikerroksiselta tarjottimelta ja tee on posliinikannussa. Tämän myötä iltapäivän teehetki saa sivistyneen ilmeen, joka tekee koko kokemuksesta ylevämmän ja se tuntuu erityiseltä. Jos kotoasi ei löydy tällaisia tarjoiluvälineitä, voit matkia kattausasetelmaa käyttäen parhaita välineitä, mitä keittiöstäsi löytyy.

5. Se auttaa elämään hetkessä

Teen valmistaminen on rauhoittava prosessi, joka saa hetkeksi loitommalle omasta kiireisestä aikataulusta.

”Aistimme usein ylikuormittuvat ilman, että sitä edes huomaa ja käyttäen aikaa teen keittämiseen kaikkine siihen tarvittavine vaiheineen – olivatpa ne kuinka simppeleitä tahansa – saa keskittymään siihen hetkeen”, Paripoush sanoi.

Lähde: Huffington Post