Näitä syömällä voit saada helpotusta kipuihin ja kolotuksiin.

Kipuja voi koettaa lievittää myös luonnollisilla tavoilla särkylääkkeiden sijaan – erilaisilla syötävillä. Good Housekeeping Research Instituten ravitsemusjohtaja Jaclyn London listasi viisi syötävää, joista on apua lieventämään kipua.

Nämä syötävät voivat auttaa kipuihin erityisen hyvin:

Parsakaali

Parsakaali on terveysruokien supertähti. Se on täynnä C-vitamiinia – kupillisesta saat 135 prosenttia päivän tarpeesta – ja ravintoaineita, jotka suojelevat kehosi soluja vaurioilta. Lisää vähän niin moneen ateriaan kuin voit ottaaksesi kaikki irti sen parantavasta voimasta.

Inkivääri

Inkivääri tuo helpotusta nivusvaivoihin sekä se voi rauhoittaa sekaisin olevaa vatsaa. Jos et halua laittaa sitä ruokaasi, kokeile sitä teessä tai hienoksi pilkottuna smoothien seassa.

Pintopavut

Haluatko pitää kivut loitolla? Pintopavut ovat silloin hyvä ratkaisu. Niissä on paljon kipua lieventäviä mineraaleja, kuparia ja mangaania. Pavuissa on myös paljon proteiinia ja kuitua, joten ne autavat pitämään nälkää loitolla kauemmin.

Porkkanat

Ota mallia Väiski Vemmelsääreltä ja popsi porkkanoita niin paljon kuin voit. Porkkanoissa on beetakaroteenia, joka auttaa suojaamaan soluja ja estemään kipua. Paista porkkanoita inkiväärin ja valkosipulin kera ja saat maistuvan lisukkeen.

Ananas

Ananaksessa on paljon C-vitamiinia, tiamiinia ja mangaania, joista on iloa kivun hoidossa, ja mikä parasta, ananasta voi nauttia monin eri tavoin.

Lähde: Good Housekeeping