Sillä mitä juodaan illalla ennen nukkumaan menoa, on paljon merkitystä siihen, kuinka helposti nukahtaminen yöunille tapahtuu.

Asiantuntijat ovat listanneet juomia, joita kannattaa juoda, jotta uni tulisi helpommin. Samalla he ovat kertoneet, mitkä juomat voivat viedä yöunet. Unettomuuteen on monia syitä, mutta yksi syy voi todellakin olla se mitä juo.

Juo jotain näistä viidestä juomasta, jos haluat nukahtaa helpommin

1. Kupillinen yrttiteetä

Yrttitee rauhoittaa. Varsinkin Tulsi-tee (pyhä basilika) on hyvä juoma ennen nukkumaanmenoa. Jo pelkkä lämpimän teen siemailu saa olon rentoutuneeksi. Kun keho alkaa tottua tähän samaan rituaaliin joka ilta, on se merkkinä siitä, että pian on aika mennä nukkumaan.

2. Kurkuma latte

Olet varmasti kuullut kuinka lasillinen lämmintä maitoa ennen nukkumaanmenoa voi rauhoittaa. Mutta monet ihmiset eivät pidä lämmintä maitoa herkullisena. Onneksi sille löytyy muitakin vaihtoehtoja kuten vaikka kaura- tai soijapohjainen maito. Voit myös maustaa maitojuomia eri tavoin. Kurkuma on yksi hyvä vaihtoehto, joka on erittäin terveellistä. Se mm. vähentää tulehduksia.

3. Lasillinen vettä

Illalla kannattaa juoda lasillinen vettä. Mutta jos sitä juo juuri ennen nukahtamista, voi joutua heräämään yöllä pissalle. Vettä ei myöskään kannata juoda illan aikana liikaa, joka sekin voi aiheuttaa vessahädän yön aikana.

4. Kirsikkamehu

Kirsikkamehun on todettu auttavan unettomuudesta kärsiviä. Tässä mehussa on sellaisia aineksia, jotka lisäävät serotoniinin tuotantoa, joka auttaa nukahtamisessa.

5. Kupillinen ashwagandhaa

Ashwagandha on lääkekasvi, ja siitä voi olla apua unensaamiseen. Se voi johtua siitä, että se alentaa kortisolitasoja, josta on apua nukahtamiseen ja laadukkaan unen saamiseen.

Älä juo näitä kolmea juomaa, jos haluat nukahtaa yöunille

1. Alkoholi

Alkoholin juominen voi lyhentää nukahtamiseen kuluvaa aikaa, mutta se huonontaa unen laatua.

2. Sokeripitoiset juomat

Jos juot illalla sokeripitoisia juomia, se voi tehdä sinusta yöllä levottoman. Tämä johtuu siitä, että saat sokerista liikaa energiaa, jota ei yöunien kannalta tarvita.

3. Kahvi

Tämän varmaan jo arvaat, että kahvi ei ole hyvä iltajuoma. Se voi saada sinut valvomaan liiallisen kofeiinin saannin takia. Myös monet teet sisältävät niin paljon kofeiinia, että niitäkään ei kannata juoda liian myöhään päivästä.

Lähde: Health