On pian se aika vuodesta, kun syödään joulupöydässä herkkuja, jotka kerryttävät painoa. Sen jälkeen haluaa laihtua. Sen voi tehdä yllättävälläkin tavalla eli nukkumalla.

Express -sivustolla kerrotaan kuinka monella tavalla nukkumisesta on apua laihduttamiseen. Yksi syy on se, että keho polttaa kaloreita myös lepotilassa eli myös nukkuessa. Kehossa tapahtuu paljon asioita myös nukkuessa, joten samalla palaa myös kaloreita.

Noin 70 kilon painoinen ihminen polttaa kaloreita saman verran, kun hän nukkuu seitsemän tunnin yöunet tai juoksee juoksumatolla 40 minuuttia. Nukkuessa palaa kaloreita sen mukaan minkä verran painaa, kuinka pitkä on ja kuinka kauan nukkuu.

Toinenkin syy löytyy, miksi nukkumisesta on apua laihduttamiseen. Kun on paljon energiaa, jaksaa kuntoilla ja huolehtia siitä, että syö kevyesti. Aiemmin on uutisoitu kuinka tämä on yksi seitsemästä luonnollisesta keinosta laihtua ilman vaivaa.

Ei ihme, että tutkimusten mukaan ne ihmiset, jotka nukkuvat keskimäärin muita enemmän, painavat keskimäärin muita vähemmän.

On vielä kolmaskin syy, miksi kannattaa nukkua hyvin, jos haluaa laihtua. Huonot yöunet nimittäin kiihdyttävät nälkähormonin (greliini) tuotantoa, jolloin näläntunne kasvaa.

Nyt kun sinulla on suunnitelmissa laihdutus, huolehdihan siitä, että saat nukuttua tarpeeksi.

Lähde: Express