3 merkkiä, että kuukautisesi eivät ole normaalit

Voi olla aika ottaa yhteys lääkäriin.

Kuukautiset ovat yksilölliset kierron kestosta ja säännöllisyydestä vuodon runsauteen ja kuukautiskipuihin. On kuitenkin kolme asiaa, jotka voivat viitata siihen, ettei kaikki ole kunnossa.

Jos jokin näistä merkeistä kuulostaa tutulta, voi olla syytä ottaa yhteys lääkäriin.

1. Todella runsasta vuotoa

Siteen tai tamponin vaihtaminen muutaman tunnin välein on normaalia. Jos taas suoja on vaihtamiskunnossa tunnissa tai alle, se ei ole enää normaalia. Toisinaan myös suurempi hyytynyt veriklöntti on normaalia, mutta jos sitä tapahtuu paljon tai klöntit ovat noin kahden euron kolikon kokoisia, kannattaa käydä gynekologin luona. Runsas verenvuoto voi johtaa anemiaan, mikä voi saada sinut todella väsyneeksi.

2. Outo kierto

Stressi, liiallinen liikunta, runsas laihtuminen tai painonnousu voivat kaikki viivästyttää kuukautisia tai saada ne jäämään kokonaan väliin. Lääkärisi voi auttaa saamaan kroppasi oikealle radalle. Jos sinulla taas on todella pitkään kestäneet kuukautiset, mitä seuraa useiden kuukausien tauko, kyse voi olla munasarjojejn monirakkulaoireyhtymästä, joka on jokseenkin yleinen sairaus, missä hormonit ovat menneet sekaisin.

3. Todella kivuliaat krampit

Monilla kuukautisten yhteydessä tulee ikäviä vatsakipuja. Jos kivut ovat kuitenkin niin pahat, että sinulta menee tapahtumia ohi tai et pysty osallistumaan tärkeisiin aktiviteetteihin aina kuukautisten alkaessa, voi se olla merkki endometrioosista. Se aiheuttaa usein äärimmäisiä kramppeja ja voi hoitamattomana johtaa muihin vakaviin ongelmiin, joten puhu lääkärisi kanssa, jos kärsit todella pahoista kivuista joka kuukausi.

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.