20 yleisintä syytä, miksi suhteet epäonnistuvat – löytyykö näitä sinun parisuhteestasi?

Seuraavat syyt rikkovat parisuhteita, ellei niihin puututa välittömästi. Katso lista!

Jokaisessa parisuhteessa on ajoittain ongelmia, mutta jotkut ongelmat ovat suurempia, kuin toiset. Jos huomaat seuraavia kohtia omassa suhteessasi, asialle kannattaa tehdä jotain samantien!

 1. Et anna anteeksi tai unohda
  Saatatte lopettaa riidan, mutta toiselle teistä asia ei ole käsitelty, ja hän tuntee kaunaa kumppania kohtaan. Pitkään jatkuva kaunan tunne toista kohtaan kuluttaa suhdetta kuin ruoste. Riidat pitää käsitellä perusteellisesti, ja toisella on annettava anteeksi, että suhde voi jatkua terveellä pohjalla.

 2. Teillä on aivan erilaiset tavoitteet
  Teillä voi olla hauskaa yhdessä, mutta millaiset ovat tavoitteenne? Haluavatko kumpikin lapsia, haluatteko mennä naimisiin ja missä haluatte asua? Isoista asioista on vaikea tehdä kompromisseja, joten tavoitteidenne on syytä olla melko samankaltaiset.

 3. Odotat kumppaniltasi aivan liikaa
  Kumppanisi tekee varmasti parhaansa, mutta jos odotat häneltä jatkuvasti 100 % onnistumisia, tulette kumpikin pettymään. Kumpikin teistä mokaa joskus ja toisen epätäydellisyys on pystyttävä hyväksymään.

 4. Pelkäät olla yksin
  Saatat vältellä konflikteja ja lakaista suhteenne ongelmat jatkuvasti maton alle, koska pelkäät jääväsi yksin. Yksin olemisen pelko voi ajaa sinut pysymään epäterveessä suhteessa, mutta lopulta ongelmat nousevat väistämättä pintaan ja silloin on usein liian myöhäistä.
 5. Vertaat suhdettasi toisten suhteisiin
  Mitä huonommin asiat ovat omassa suhteessasi, sitä paremmalta muiden suhteet näyttävät. Vertailusta ei kuitenkaan ole muuta kuin haittaa, ja sabotoit sillä vain omaa suhdettasi. Muista, ettei Instagram kerro koko totuutta muiden suhteista.

 6. Et suostu tekemään kompromisseja
  Kummankin kumppanin on kyettävä kompromisseihin. Kompromissit liittyvät myös toisen hyväksymiseen sellaisena kuin hän on. Kompromisseja tekemällä luovut siitä, että kontrolli olisi aina sinulla ja olisit aina oikeassa.

 7. Ilmaisette tunteenne eri tavalla
  Jos ilmaisette tunteenne aivan eri tavoin, siitä voi aiheutua ongelmia. Jos teillä on vaikkapa iso riita ja toinen itkee kuin Niagaran putous toisen istuskellessa täysin välinpitämättömän oloisena, voi tämä olla iso kompastuskivi suhteellenne.

 8. Et arvosta kumppaniasi
  Jos et arvosta kumppaniasi korkealle ja tunnet jopa jonkinasteista halveksuntaa, on tämä melko selvä eroon johtava merkki.
 9. Puratte kiukkunne toisiinne
  On luonnollista, että puramme kiukkuamme helpommin niihin, joiden kanssa olemme hyvin läheisiä. Jos kumppanisi joutuu kuitenkin jatkuvasti olemaan sylkykuppisi, työnnät hänet todennäköisesti jossain kohtaa pois luotasi.

 10. Roikut menneisyydessä
  Suhde harvoin kestää sitä, että sen toinen osapuoli roikkuu menneisyydessä, eikä ole täysin läsnä nykyisyydessä. Menneistä on osattava päästää irti.

 11. Teillä on luottamuspula
  Suhteessa on todella tärkeää pystyä luottamaan toiseen sataprosenttisesti. Vaikka sinua olisikin petetty aiemmassa suhteessasi, ei se saisi vaikuttaa liikaa nykyiseen suhteeseesi. Luottamuspula suhteessa johtaa väistämättä intiimiyden puutteeseen.

 12. Toinen kuluttaa alkoholia selvästi enemmän
  Tutkimuksessa on todettu, että kumppanit, joilla on hyvin erilaiset tavat kuluttaa alkoholia, on paljon suurempi todennäköisyys päätyä eroon kuin kumppaneilla, joiden juomatavat ovat samankaltaiset.

 13. Teillä on paljon salaisuuksia toisiltanne
  Kaikilla on oikeus pitää jotkin asiat omana tietonaan, mutta huomattava määrä salaisuuksia rasittaa pitkää parisuhdetta. Teidän tulisikin miettiä, miksette voi tai halua kertoa asioista avoimesti toisillenne, ja käsitellä ongelma ennen kuin siitä tulee liian suuri.

 14. Et ota vastuuta
  Riidellessä kummankin kumppanin on osattava pyytää anteeksi ja hyväksyttävä oma vastuunsa asiasta. Jos jatkuvasti uhriutuu ja syyttää kaikesta toista osapuolta, on suhteen loppu lähellä.

 15. Et ole empaattinen
  Ongelmatilanteissa on tärkeää, että pystyy asettumaan kumppanin asemaan ja ymmärtämään, mitä toinen tuntee ja tarvitsee. Kuka haluaisi olla suhteessa kumppanin kanssa, joka ajattelee asioita aina vain omalta kannaltaan?

 16. Ette kunnioita toisianne
  Jos ette kunnioita lainkaan toistenne valintoja elämässä, ette pysty myöskään olemaan avoimia ja jakamaan asioita keskenänne. Miksi ylipäänsä olette yhdessä, jos ette kunnioita sitä, millainen toinen on ihmisenä?
 17. Suuret elämänmuutokset rasittavat suhdettanne
  Jokin suuri mullistus, kuten läheisen kuolema, sairaus tai työttömyys voivat aiheuttaa muutoksia kumppanissasi, ja hän saattaa muuttaa tapojansa, kuten työskennellä paljon enemmän tai vähemmän kuin aiemmin, juoda enemmän tai tulla riippuvaiseksi jostain. Jos muutokset ovat suuria ja kumppani ei pysty hyväksymään niitä, voi suhteenne alkaa rakoilla.

 18. Olet itsekäs
  Jos toisesta tuntuu siltä, että antaa suhteessa jatkuvasti enemmän kuin saa, on suhde selkeästi epätasapainossa eikä tule jatkumaan pitkään. Kummastakin osapuolesta on tunnuttava, että saa suhteessa yhtä paljon kuin antaa ollakseen tyytyväinen.

 19. Ette osoita kiitollisuutta
  Muista osoittaa kiitollisuuttasi, jos kumppanisi on nähnyt vaivaa puolestasi ja vaikkapa tehnyt ruokaa, siivonnut tai käynyt puolestasi kaupassa. Kumppania ei tule ottaa itsestäänselvyytenä, sillä se voi aiheuttaa kumppanissasi huonovointisuutta suhteessanne.

 20. Yrität muuttaa toisen
  Jokaisen on osattava rakastaa kumppaniaan juuri sellaisena, kuin toinen on. Jos huomaat jatkuvasti toivomasi, että kumppanisi olisi muodikkaampi tai sporttisempi kuin on, et hyväksy häntä omana itsenään etkä kenties edes rakasta häntä tosissasi. Tätä ei mikään suhde kestä pitkään. Meidän tulee muistaa, että kumppanisi on ainutlaatuinen ja arvokas sellaisena, kuin on. Ethän sinäkään ole täydellinen.

Kuulostiko jokin näistä merkeistä tutulta? Nyt on aika nostaa kissa pöydälle ja puhua ongelmat auki! Jaa artikkeli myös seurusteleville ystävillesi!

Lähde: Best Life


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.