Talvi on nyt parhaimmillaan – on lunta, pakkasasteita ja aurinkoisia päiviä.

Siis täydelliset olosuhteet tehdä kaikkea sitä, mihin vaaditaan lunta ja jäätä. Kokosimme 12 parasta talviaktiviteettia, joista löytyy tekemistä jokaiselle!

1. Hokkarit tai kaunarit jalkaan ja jäälle

Luistelu kuuluu talvilajien ikisuosikkeihin. Kaveriporukalla voi mennä pelailemaan lätkää tai tekemään piruetteja. Luistelun jälkeen maistuu kuumat kaakaot.

2. Retkiluistimilla pääsee pidemmälle

Jos luisteluradan tai kaukalon reunat ahdistaa, voi vaihtaa retkiluistimet jalkaan ja lähteä valloittamaan luonnonjäitä. Retkiluistelussa on hyvä varoa heikkoja jäitä ja ottaa varmuuden vuoksi pelastautumisvälineet sekä kuivat vaatteet mukaan.

3. Suksi kuuseen!

Jäikö koululiikunnan hiihtotunneista traumoja? Nyt on hyvä aika unohtaa ne ja lähteä ladulle hiihtämään joko vapaalla tai perinteistä murtsikkaa. Hiihtäminen on hauskempaa kuin muistitkaan ja lisäksi monipuolista treeniä! Jos omasta varastosta ei löydy suksia, niitä voi kysellä lainaan kavereilta tai vuokrata.

4. Vauhdin huumaa moottorikelkkasafarilla

Varsinkin Lapissa moottorikelkkasafarit ovat hurjan suosittuja, mutta lumisafarille pääsee myös etelämpänä. Moottorikelkalla voi tehdä lyhyempiä pyrähdyksiä tai koko päivän kestäviä pidempiä retkiä, jolloin pääsee nauttimaan vaihtelevista talvimaisemista.

5. Kahden kilon siika eli pilkkimään

Oletko ikinä pilkkinyt? Jos et, niin ota tavoitteeksi käydä tänä talvena edes kerran pilkillä. Kaira ja pilkit löytyvät varmasti jonkun tutun nurkista lainaan. Pilkkiminen on hauskempaa porukassa, joten tässäpä erilainen tapa viettää vapaapäivää kaveriporukalla. Muistakaa ottaa evästä ja lämmintä juomaa mukaan!

6. Virkistävä pulahdus avantoon

Avantouinti on todellinen terveyspulahdus. Se tekee hyvää verenkierrolle, lievittää hartiaseudun kipuja sekä virkistää kehoa ja mieltä. Jos avanto hirvittää, ulkopaljukin on talvella eksoottinen.

7. Lumikengillä koskemattomille hangille

Lumikengillä tavallisesta kävelystä tulee vähän mielekkäämpää, kun voi valloittaa koskemattomia hankia. Lisäksi lumikenkäily on helppoa ja nopea oppia.

8. Pulkkamäkeen

Pulkkamäestä nauttiakseen ei tarvitse olla eskari-ikäinen. Pulkkamäki on hauskaa touhuamista kaikenikäisille ja vieläpä hyvää liikuntaa, kun pulkkamäkeä tulee kivuttua ylös yhä uudestaan.

9. Lumilinnan tai iglun rakentaminen

Rakentakaa porukalla lumilinna tai iglu. Netistä löytyy ohjeita aidon ja alkuperäisen iglun rakentamiseen. Jos kantti kestää, iglussa voi hyvin myös yöpyä.

10. Päivä rinteessä ja ilta after skissä

Suksilla tai laudalla. Offaria tai lastenrinnettä. Laskettelijoita on moneen junaan, mutta onneksi laskettelukeskuksista löytyy tekemistä kaikille. Päivän rinteessä kruunaa tietysti after ski!

11. Koiravaljakkoajelu

Koiravaljakkoajelu on taatusti jotain uutta ja unohtumatonta. Valjakon kyydistä pääsee nauttimaan paitsi Lapissa myös eteläisemmässä Suomessa.

12. Laskettelu + leija = snowkiting

Hurjapäät voivat yhdistää laskettelun ja leijan ja kokeilla leijahiihtoa eli snowkitea. Jos leijahiihto ei ole ennestään tuttu laji, sen pariin pääsee helposti peruskurssilla.

Aktiivisesta talvipäivästä tulee vieläkin hauskempi, kun sen viettää yhdessä kavereiden kanssa. Ulkona vietetyn päivän jälkeen on mukava rentoutua yhdessä vaikka saunan lämmössä. Sopivia saunatiloja voi etsiä täältä: Saunatilat.

Oliko listalla sinulle uusia aktiviteetteja? Entä mitä kokeilisit mieluiten? Kerro alla kommenteissa!

 

Yhteistyössä: