105-vuotias nainen paljasti: Miesten välttely on pitkän iän salaisuus

Syntymäpäiväänsä juhlistanut nainen oli pettynyt, kun Iso-Britannian kuningatar ei saapunut hänen syntymäpäiväjuhliinsa.

Pitkään ikään ehtineiltä kysytään usein, mikä on heidän salaisuutensa pitkäikäisyteen ja heiltä pyydetään vinkkejä. Omansa on nyt paljastanut Brenda Osborne, joka vietti 105-vuotissyntymäpäiväänsä hoitokodissa Mansfieldissä, Iso-Britanniassa.

Metron mukaan Osbornen kohdalla kiitos kuuluu sinkkuna pysymiselle.

”Minusta hyvä terveyteni johtuu siitä, että tein kovasti töitä ja välttelin miehiä”, Osborne sanoi.

Sairaanhoitajana ennen eläkkeelle jäämistään työskennellyt nainen mainitsi myös raittiin ilman yhdeksi tekijäksi, asuttuaan puoli vuotta karavaanarialueella työuran päätyttyä. Vuonna 1913 syntyneen Osbornen työura alkoi Victorian sairaalassa vuonna 1940 ja Metron mukaan Osborne on saanut palkinnon, koska oli pois töistä sairastumisen takia vain kerran 33 vuoden aikana.

Osborne vietti suuren osan elämästään lapsuuskodissaan ennen kuin muutti hoitokotiin. Hoitajat järjestivät päivänsankarille juhlat.

”Oli ihana juhlistaa syntymäpäivääni, mutta olin pettynyt, kun kuningatar ei tullut. Sain kirjeeni häneltä, mutta ajattelin, että saapuminen juhliin olisi ollut vähintä, mitä hän olisi voinut tehdä”, Osborne tokaisi.

Osbornen sukulaistyttö Marie Pollard kertoi, ettei ole yllättynyt isotätinsä pitkän iän salaisuudesta.

”Ei ole yllätys, että tätini on elänyt yli vuosisadan, koska hän on aina ollut todella itsenäinen”, Pollard kommentoi.

”Hän muutti hoitokotiin vasta viime vuonna ja vitsailee hänen pitkän iän salaisuuden olevan miesten välttely – he eivät ole vaivan arvoisia”, hän lisäsi.

Olemme aiemmin kertoneet myös muiden yli 100-vuotiaiden salaisuuksista pitkään ikään eikä Osborne ole ainoa, joka on maininnut sinkkuuden salaisuudekseen. Samoilla linjoilla on ollut myös 117-vuotiaaksi elänyt Emma Morano, joka tämän hänestä tehdyn artikkelin julkaisun aikaan oli maailman vanhin ihminen – Morano nukkui pois huhtikuussa 2017.

Tämän lisäksi pitkään ikään ehtineet ovat paljastaneet salaisuudekseen muun muassa pekonin, kevytokiksen, suklaan ja gin tonic -drinkit.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.