Theresa, 104, antaa kunnian pitkästä iästään kevytkokiksen juomiselle

Kevytlimsojen juominen on kuitenkin toistuvasti yhdistetty kroonisiin sairauksiin ja liikalihavuuteen.

Yli 100-vuotiaaksi eläneet ovat kertoneet pitkäikäisyytensä salaisuuksien olevan niin suklaan syömistä, sinkkuutta ja kananmunia tai puuron syömistä, pekonia kuin gin tonic -drinkkien juomista päivittäin.

Nyt näiden salaisuuksien joukkoon lisätty kevytkokiksen juominen, minkä vaikutukseen uskoo Michiganin Grand Rapidsissa asuva Theresa Rowley. The Independentin mukaan Rowley täytti 104 vuotta tammikuun ensimmäisenä päivänä ja juhlisti sitä ystäviensä kanssa Sentinel Retirement Communityssä, jonne hän muutti 15 vuotta sitten.

”Olen yllättynyt, että olen 104-vuotias”, Rowley kertoi WZZM:lle, jonka sivuilta voit katsoa Rowleyn haastattelun.

”Ei vain vaikuta siltä, että minun pitäisio olla niin vanha. Kun olin 100-vuotias, ajattelin etten koskaan täytä 104 vuotta. Ajattelin, että nukkuisin pois siihen mennessä, mutta sitä ei vain tapahtunut”, hän sanoi.

”Tässä olen 104-vuotiaana eikä vieläkään mitään tapahdu”, Rowley lisäsi.

Rowley uskoo, että on elänyt niin pitkäikäiseksi, koska hän juo päivässä vähintään yhden tölkillisen Coca-Cola Lightia. The Independentin mukaan tämä juoma tuli Yhdyvalloissa saataville vuonna 1982, kun Rowley oli 68-vuotias.

”Juon sitä, koska pidän siitä”, Rowley kertoi.

”Olen menossa ostoksille keskiviikkona ja tarvitsen lisää Coca-Cola Lightia. Minulla on kassillinen tyhjiä tölkkejä, jotka minun täytyy palauttaa, että voin ostaa sitä lisää”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan tutkijat olisivat kuitenkin eri mieltä siitä, että limsalla olisi mitään vaikutusta Rowleyn pitkäikäisyyteen, sillä kevytlimsat on toistuvasti yhdistetty kroonisiin sairauksiin sekä liikalihavuuteen.

Viime vuoden puolella Imperial College Londonin tutkimuskatsaus väitti, että ei ole vahvoja todisteita siitä, että vähäkaloriset makeutusaineet eivät ole sen parempia laihduttamista ajatellen kuin sokeroidut juomat ja haastoi ajatuksen siitä, että sellaiset juomat olisivat automaattisesti terveellisempiä.

Toinen tutkimus, joka julkaistiin American Journal of Publich Healthissa, taas osoitti sen, että 22 prosenttia liikalihavista aikuisista joi kevytjuomia.

Vaikka ei ole uusi juttu, että kevytlimsat eivät ole hyvästä, kertoo The Independent Bostonin yliopiston tutkimuksen selvittäneen, että ne aiheuttavat todennäköisemmin halvauksia ja dementiaa kuin sokeriset vaihtoehdot. Tutkijoiden mukaan aikuiset, jotka juovat yhden tölkillisen kevytlimsaa päivässä, omaavat kolme kertaa suuremman riskin.

Lähde: The Independent