Ensi kerralla, kun asioit ruokakaupassa, pidä tämä lista antioksidantteja sisältävistä vihanneksista mielessäsi.

Vihannekset ovat hyväksi kehollesi. Jos haluat maksimoida vihanneksiesi terveysvaikutukset, valitse ostoskoriisi tietynlaisia vihanneksia.

Reader’s Digest on koostanut listan terveellisimmistä vihanneksista, joita ovat:

1. Sipulit

Syö sipuli mieluusti raakana, sillä sipulin kypsennys vähentää sen hyötyjä syövän torjumiseksi.

2. Maissi

Maissi tulee syödä kypsänä. Tieteellisen Journal of Agricultural Food and Chemistryn tutkimuksen mukaan maissilla on sitä suuremmat antioksidanttipitoisuudet, mitä kypsempänä se syödään. Maissi voi myös auttaa välttämään aikuisiän sokeutumista.

3. Herneet

Tutkimus International Journal of Cancerissä löysi, että päivittäinen vihreiden herneiden ja muiden palkokasvien syöminen vähentää mahasyövän riskiä.

4. Kaali

Kaali on täynnä C-vitamiinia. Tämä antioksidantti pienentää sydänsairauksien riskiä vähentämällä huonon kolesterolin arvoja.

5. Parsakaali

Parsakaali on täynnä antioksidantteja, jotka auttavat taistelemaan syöpää vastaan.

6. Punainen paprika

Yhdessä keskikokoisessa paprikassa on vain 32 kaloria, mutta se on täynnä C-vitamiinia; paprikasta saat 150% päivittäisestä suosituksesta, mikä auttaa torjumaan ateroskleroosia, joka voi aiheuttaa sydänsairauksia.

7. Pinaatti

Pinaatista – erityisesti keitettynä – saat paljon karoteenia. Tämä antioksidantti vaikuttaa silmien terveyteen ja se auttaa välttämään silmänpohjanrappeumaa, mikä aiheuttaa sokeutta vanhemmilla aikuisilla.

8. Versot

Versot ovat täynnä beta-karoteenia. Tämä antioksidantti suojelee keuhkosyöpää vastaan, ja se auttaa ylläpitämään terveelliset hiukset, ihon, kynnet, rauhaset, luut ja hampaat. Versoista saat myös paljon terveellistä E-vitamiinia.

9. Ruusukaali

Ruusukaalin antioksidantit auttavat tuhoamaan syöpää aiheuttavia vapaita radikaaleja. Ruusukaali vähentää myös sydänsairauksien ja kaihin riskiä.

10. Punajuuri

Punajuuri paahdettuna tai säilöttynä sisältää paljon antioksidantteja, jotka torjuvat syöpää. Punajuuri myös auttaa silmien terveyteen.

Lähde: Reader’s Digest